burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30-40

Čoko Ninina torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30-40

Sastojci

10 jaja

250 g margarina

150 g mlevenog keksa

600 g C čokolade za kuvanje

500 g C šlaga

1/2 l mleka

200 g C šećera u prahu

Za ukrašavanje:

200 g čokolade za kuvanje

300 g čoko rolera

C šlag

Čoko Ninina torta

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati C šećer u prahu, sve vreme muteći.

Posebno umutiti margarin sa 50 g C šećera u prahu. Kada se dobro umuti margarini, dodati jedno po jedno žumance.

U umućena žumanca dodati mleveni keks i istopljenu čokoladu. U pripremnjen fil od žumanaca varjačom umešati umućena belanca.

Dobijenu smesu podeliti na 2 jednaka dela. Od jednog dela ispeći 4 tanke kore. Kore peći na 180 stepeni 10-15 min. Drugi deo fila ostaviti za filovanje kora.

Umutiti 500 g C šlaga sa 1/2 l mleka.

Filovati kora - čoko fil - C šlag...ponavljati dok ne potrošite materijal.

Ukrasiti tortu po želji otopljenom čokoladom ili C šlagom.

Naši proizvodi

Čoko Ninina torta

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati C šećer u prahu, sve vreme muteći.

Posebno umutiti margarin sa 50 g C šećera u prahu. Kada se dobro umuti margarini, dodati jedno po jedno žumance.

U umućena žumanca dodati mleveni keks i istopljenu čokoladu. U pripremnjen fil od žumanaca varjačom umešati umućena belanca.

Dobijenu smesu podeliti na 2 jednaka dela. Od jednog dela ispeći 4 tanke kore. Kore peći na 180 stepeni 10-15 min. Drugi deo fila ostaviti za filovanje kora.

Umutiti 500 g C šlaga sa 1/2 l mleka.

Filovati kora - čoko fil - C šlag...ponavljati dok ne potrošite materijal.

Ukrasiti tortu po želji otopljenom čokoladom ili C šlagom.

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept