0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
2 margarina
250 g C šećera u prahu
7 jaja
400 g čokolade
14 kašika šećera
300 g mlevenog keksa
400 ml čokoladnog mleka
500 g C beli šlag krem
kisela voda za šlag
pakovanje gotovih kora
200 ml čokoladno mleko
Umutiti 2 margarina sa C šećerom u prahu. Zatim odvojiti žumanca od belanaca i u umućen margarin dodati 7 žumanaca.
Posebno na pari otopiti čokoladu pa sipati u prethodnu masu i sve lepo umutiti.
Posebno umutiti 7 belanaca sa 14 kašika šećera.
300 g mlevenog keksa pomešati sa 400 ml čokoladnog mleka.
U prvu smesu sa margarinom, postepeno dodavati umućena belanca, a nakon toga umešati i smesu sa mlevenim keksom. Sve lepo sjediniti.
Ostaviti u frižideru da odstoji 10-tak minuta. Fil je spreman.
C krem šlag umutiti po uputstvu sa kese sa kiselom vodom.
Možemo početi da ređamo našu tortu. Prvo stavimo jednu koru, pa je po malo kašikom topimo čokoladnim mlekom.
Otprilike ide oko 5-6 kašika po kori. Onda stavimo 1/3 crnog fila, pa preko toga C šlag, pa opet kora i tako 3 puta.
Dakle, ide kora - fil I - fil II, kora - fil I - fil II, kora - fil I - fil II.
Umutiti 2 margarina sa C šećerom u prahu. Zatim odvojiti žumanca od belanaca i u umućen margarin dodati 7 žumanaca.
Posebno na pari otopiti čokoladu pa sipati u prethodnu masu i sve lepo umutiti.
Posebno umutiti 7 belanaca sa 14 kašika šećera.
300 g mlevenog keksa pomešati sa 400 ml čokoladnog mleka.
U prvu smesu sa margarinom, postepeno dodavati umućena belanca, a nakon toga umešati i smesu sa mlevenim keksom. Sve lepo sjediniti.
Ostaviti u frižideru da odstoji 10-tak minuta. Fil je spreman.
C krem šlag umutiti po uputstvu sa kese sa kiselom vodom.
Možemo početi da ređamo našu tortu. Prvo stavimo jednu koru, pa je po malo kašikom topimo čokoladnim mlekom.
Otprilike ide oko 5-6 kašika po kori. Onda stavimo 1/3 crnog fila, pa preko toga C šlag, pa opet kora i tako 3 puta.
Dakle, ide kora - fil I - fil II, kora - fil I - fil II, kora - fil I - fil II.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.