burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 18

Čoko mleveni keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 18

Sastojci

Za koru:

4 belanca

100 g šećera

30 ml vode

60 g oraha

50 g brašna

10 g C praška za pecivo

Preliv za koru:

100 g čokolade

30 ml mleka

Fil:

4 žumanca

1 l mleka

120 g C pudinga od vanile

100 g šećera

250 g margarina

150 g C šećera u prahu

200 g čokolade

200 g mlevenog keksa

Čoko mleveni keks torta

Koraci pripreme

Kora:
Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati vodu uz mućenje.

Zatim dodati brašno, orahe i C prašak za pecivo. Kada se sve sjedini izliti smesu u pleh prečnika 24 cm. Peći 15 - 20 minuta, zavisno od rerne.


Fil:
Pomešati C puding, šećer i žumanca sa 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri. Kada mleko provri zakuvati fil i mešati dok se ne zgusne.

Kada se dobro zgusnulo skloniti sa vatre. Fil podeliti na dva jednaka dela.

U jedan odmah dodati čokoladu, izmešati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti oba dela fila da se hlade.

Kada se sve dobro ohadilo umutiti margarin sa C šećerom u prahu i podeliti na dva jednaka dela.

Prvom delu margarina dodati ohlađen C puding od vanile, pa sve zajedno izmutiti, zatim dobijenom kremu dodati mleveni keks i sve zajedno umutiti. Drugom delu margarina dodati čokoladni deo i umutite.

Otopiti 100 g čokolade i 30 ml mleka pa premazati preko kore. Sačekati da se stegne, pa naneti sav krem sa mlevenim keksom, pa odozgo sav čokoladni krem.

Umutiti C šlag, pa naneti preko torte, ili dekorisati po želji (mlevenim keksom, orasima, čokoladom ili po sopstvenom izboru).

Ostaviti da se hladi pre služenja bar nekoliko sati, a najbolje da odstoji u frižideru preko noći.

Naši proizvodi

Čoko mleveni keks torta

Koraci pripreme

Kora:
Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati vodu uz mućenje.

Zatim dodati brašno, orahe i C prašak za pecivo. Kada se sve sjedini izliti smesu u pleh prečnika 24 cm. Peći 15 - 20 minuta, zavisno od rerne.


Fil:
Pomešati C puding, šećer i žumanca sa 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri. Kada mleko provri zakuvati fil i mešati dok se ne zgusne.

Kada se dobro zgusnulo skloniti sa vatre. Fil podeliti na dva jednaka dela.

U jedan odmah dodati čokoladu, izmešati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti oba dela fila da se hlade.

Kada se sve dobro ohadilo umutiti margarin sa C šećerom u prahu i podeliti na dva jednaka dela.

Prvom delu margarina dodati ohlađen C puding od vanile, pa sve zajedno izmutiti, zatim dobijenom kremu dodati mleveni keks i sve zajedno umutiti. Drugom delu margarina dodati čokoladni deo i umutite.

Otopiti 100 g čokolade i 30 ml mleka pa premazati preko kore. Sačekati da se stegne, pa naneti sav krem sa mlevenim keksom, pa odozgo sav čokoladni krem.

Umutiti C šlag, pa naneti preko torte, ili dekorisati po želji (mlevenim keksom, orasima, čokoladom ili po sopstvenom izboru).

Ostaviti da se hladi pre služenja bar nekoliko sati, a najbolje da odstoji u frižideru preko noći.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept