burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Čoko mleveni keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kora:

4 belanca

100 g šećera

30 ml vode

60 g oraha

50 g brašna

1 C prašak za pecivo

Preliv za koru:

100 g čokolade

30 ml mleka

Fil:

4 žumanca

1 l mleka

3 C pudinga od vanile

10 kašika šećera

250 g maslaca ili margarina

150 g C šećera u prahu

200 g čokolade

200 g mlevenog keksa

Čoko mleveni keks torta

Koraci pripreme

Kora: 
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Ulupati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje.

Dodati brašno, orahe i C prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh prečnika 28 cm.

Peći 15 - 20 minuta, zavisno od rerne. Dok se kora peče možete skuvati fil.

Fil: 
Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri.
Kada mleko provri zakuvati pudinge i mešati. Kada se dobro zgusnulo skloniti sa vatre.

Pola odmah istresti preko izlomljene čokolade i mešati da se otopi čokolada, pa ostaviti oba dela da se potpuno ohlade.

Ulupati margarin sa C šećerom u prahu pa i njega podeliti na 2 jednaka dela.

Prvom delu dodati pola C vanila pudinga i izmutiti, pa dodati i ostatak i sve zajedno umutiti.

Dobijenom kremu dodati mleveni keks i umutiti. Ako vam se učini da je masa pregusta slobodno sipajte malo mleka i opet umutite.

Drugom delu margarina dodajte čokoladni deo i umutite.

Otopiti 100 g čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore.

Ostaviti malo da se stegne pa naneti sav krem sa mlevenim keksom, pa odozgo čokoladni krem.

Ulupati šlag i staviti preko torte ili dekorisati po želji (možete je posuti mlevenim orasima, keksom, čokoladom).

Tortu ostaviti da odstoji bar nekoliko sati pre služenja da se kora otpusti.

Naši proizvodi

Čoko mleveni keks torta

Koraci pripreme

Kora: 
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Ulupati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje.

Dodati brašno, orahe i C prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh prečnika 28 cm.

Peći 15 - 20 minuta, zavisno od rerne. Dok se kora peče možete skuvati fil.

Fil: 
Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri.
Kada mleko provri zakuvati pudinge i mešati. Kada se dobro zgusnulo skloniti sa vatre.

Pola odmah istresti preko izlomljene čokolade i mešati da se otopi čokolada, pa ostaviti oba dela da se potpuno ohlade.

Ulupati margarin sa C šećerom u prahu pa i njega podeliti na 2 jednaka dela.

Prvom delu dodati pola C vanila pudinga i izmutiti, pa dodati i ostatak i sve zajedno umutiti.

Dobijenom kremu dodati mleveni keks i umutiti. Ako vam se učini da je masa pregusta slobodno sipajte malo mleka i opet umutite.

Drugom delu margarina dodajte čokoladni deo i umutite.

Otopiti 100 g čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore.

Ostaviti malo da se stegne pa naneti sav krem sa mlevenim keksom, pa odozgo čokoladni krem.

Ulupati šlag i staviti preko torte ili dekorisati po želji (možete je posuti mlevenim orasima, keksom, čokoladom).

Tortu ostaviti da odstoji bar nekoliko sati pre služenja da se kora otpusti.

Autor

Suzana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept