0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4 belanca
100 g šećera
30 ml vode
60 g oraha
50 g brašna
1 C prašak za pecivo
100 g čokolade
30 ml mleka
4 žumanca
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
10 kašika šećera
250 g maslaca ili margarina
150 g C šećera u prahu
200 g čokolade
200 g mlevenog keksa
Kora:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje.
Dodati brašno, orahe i C prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh prečnika 28 cm.
Peći 15 - 20 minuta, zavisno od rerne. Dok se kora peče možete skuvati fil.
Fil:
Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri.
Kada mleko provri zakuvati pudinge i mešati. Kada se dobro zgusnulo skloniti sa vatre.
Pola odmah istresti preko izlomljene čokolade i mešati da se otopi čokolada, pa ostaviti oba dela da se potpuno ohlade.
Ulupati margarin sa C šećerom u prahu pa i njega podeliti na 2 jednaka dela.
Prvom delu dodati pola C vanila pudinga i izmutiti, pa dodati i ostatak i sve zajedno umutiti.
Dobijenom kremu dodati mleveni keks i umutiti. Ako vam se učini da je masa pregusta slobodno sipajte malo mleka i opet umutite.
Drugom delu margarina dodajte čokoladni deo i umutite.
Otopiti 100 g čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore.
Ostaviti malo da se stegne pa naneti sav krem sa mlevenim keksom, pa odozgo čokoladni krem.
Ulupati šlag i staviti preko torte ili dekorisati po želji (možete je posuti mlevenim orasima, keksom, čokoladom).
Tortu ostaviti da odstoji bar nekoliko sati pre služenja da se kora otpusti.
Kora:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje.
Dodati brašno, orahe i C prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh prečnika 28 cm.
Peći 15 - 20 minuta, zavisno od rerne. Dok se kora peče možete skuvati fil.
Fil:
Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri.
Kada mleko provri zakuvati pudinge i mešati. Kada se dobro zgusnulo skloniti sa vatre.
Pola odmah istresti preko izlomljene čokolade i mešati da se otopi čokolada, pa ostaviti oba dela da se potpuno ohlade.
Ulupati margarin sa C šećerom u prahu pa i njega podeliti na 2 jednaka dela.
Prvom delu dodati pola C vanila pudinga i izmutiti, pa dodati i ostatak i sve zajedno umutiti.
Dobijenom kremu dodati mleveni keks i umutiti. Ako vam se učini da je masa pregusta slobodno sipajte malo mleka i opet umutite.
Drugom delu margarina dodajte čokoladni deo i umutite.
Otopiti 100 g čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore.
Ostaviti malo da se stegne pa naneti sav krem sa mlevenim keksom, pa odozgo čokoladni krem.
Ulupati šlag i staviti preko torte ili dekorisati po želji (možete je posuti mlevenim orasima, keksom, čokoladom).
Tortu ostaviti da odstoji bar nekoliko sati pre služenja da se kora otpusti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.