burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16

Čoko-malina torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16

Sastojci

Patišpanj:

5 belanaca

5 kašika šećera

180 g mlevenih oraha

2 kašike brašna

1 C prašak za pecivo

Čoko-malina fil:

5 žumanaca

350 g malina

1 C puding od čokolade

250 ml soka i vode

200 g šećera

Keks fil:

400 g kisele pavlake 20 % m.m.

200 g C šećera u prahu

230 g mlevenog keksa

1 C šlag krem (75 g)

150 ml mleka

Čoko-malina torta

Koraci pripreme

Izmiksajte belanca sa postepenim dodavanjem šećera. Posebno sjedinite mlevene orahe, brašno i C prašak za pecivo.

Dodajte u umućena belanca i varjačom lagano promešajte. Sipajte u kalup veličine 26 cm. Pecite na 200 °C oko 15 minuta ili zavisno od vaše rerne.

Pečen patišpanj izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi, a onda ga prebacite na tacnu i stavite ponovo kalup/obruč i ako imate acetatnu foliju ili papir za pečenje da biste kasnije lakše izvadili iz kalupa.

Fil čoko-višnja:
Maline otopite, ako koristite zamrznute, i izmerite tečnost koju su pustile. Dodajte vodu onoliko koliko je potrebno da dobijete ukupno 250 ml. Žumanca, C puding od čokolade i 100 ml tečnosti sjedinite.

Ostatak tečnosti i šećer stavite sa malinama da se kuva oko 5 minuta. Nakon tog vremena dodajte žumanca i puding i na umerenoj temperaturi skuvajte fil.

Odmah izručite preko patišpanja u kalupu i izravnajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite 30-45 minuta da se ohladi.

Keks fil:
Sjedinite kiselu pavlaku i C šećer u prahu, pa dodajte mleveni keks. Posebno umutite C šlag krem i hladno mleko, pa dodajte u fil sa keksom. Sipajte preko čoko-malina fila.

Ostavite u frižider da se ohladi i stegne.

Naši proizvodi

Čoko-malina torta

Koraci pripreme

Izmiksajte belanca sa postepenim dodavanjem šećera. Posebno sjedinite mlevene orahe, brašno i C prašak za pecivo.

Dodajte u umućena belanca i varjačom lagano promešajte. Sipajte u kalup veličine 26 cm. Pecite na 200 °C oko 15 minuta ili zavisno od vaše rerne.

Pečen patišpanj izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi, a onda ga prebacite na tacnu i stavite ponovo kalup/obruč i ako imate acetatnu foliju ili papir za pečenje da biste kasnije lakše izvadili iz kalupa.

Fil čoko-višnja:
Maline otopite, ako koristite zamrznute, i izmerite tečnost koju su pustile. Dodajte vodu onoliko koliko je potrebno da dobijete ukupno 250 ml. Žumanca, C puding od čokolade i 100 ml tečnosti sjedinite.

Ostatak tečnosti i šećer stavite sa malinama da se kuva oko 5 minuta. Nakon tog vremena dodajte žumanca i puding i na umerenoj temperaturi skuvajte fil.

Odmah izručite preko patišpanja u kalupu i izravnajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite 30-45 minuta da se ohladi.

Keks fil:
Sjedinite kiselu pavlaku i C šećer u prahu, pa dodajte mleveni keks. Posebno umutite C šlag krem i hladno mleko, pa dodajte u fil sa keksom. Sipajte preko čoko-malina fila.

Ostavite u frižider da se ohladi i stegne.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept