burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Čoko-keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Za koru (peku se 3 kore):

3 jaja

3 kašike šećera

3 kašike brašna

3 kašike tople vode

1 kašika C kakao

1/2 kafene kašike C praška za pecivo

3 kašike pečenih mlevenih oraha

3 kašike mlevenog keksa

Za fil I:

700 ml mleka

2 C pudinga sa ukusom vanile

200 g šećera

4 kašike brašna

100 g otopljene čokolade za kuvanje

100 g pečenih mlevenih oraha

150 g margarina sobne temperature

Za fil II:

200 g mlevenog keksa

200 g C šećera u prahu

700 ml kisele pavlake

2 kašike mleka

Za natapanje kora:

300 ml čokoladnog mleka

Za dekoraciju:

200 g čokolade za kuvanje

6 kašika ulja

1 C šlag krema sa ukusom čokolade

Čoko-keks torta

Koraci pripreme

Za pripremu kore odvojimo belanca od žumanaca i umutimo ih u čvrst sneg dodavajuci postepeno kašiku po kašiku šećera. U odvojena žumanca dodamo tri kašike tople vode i najmanjom brzinom miksera kratko promiksamo, zatim dodamo prosejano brašno, C kakao i C prašak za pecivo i sve umutimo ponovo mikserom da dobijemo finu glatku masu koju potom preručimo u čvrsto umućena belanca, zatim dodamo pečene mlevene orahe i mleveni keks i sve lagano promešamo kašikom.

Pripremljenu masu preručimo u tepsiju obloženu pek papirom, dimenzija 24 x 37 cm, lagano udarimo par puta tepsijom o ravnu povrsinu da mehurići vazduha izađu na površinu i pečemo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta.

Za pripremu prvog fila je potrebno odvojiti 500 ml mleka sa 100 g šećera i staviti da se kuva. Preostalih 200 ml mleka sastaviti sa dva C pudinga, preostalim šećerom i brašnom i umutiti mikserom dok se masa ne ujedini. Kada mleko uzavri, skloniti ga sa vatre i u vrelo mleko izručiti pripremljenu masu iz stalno mešanje.

Potom šerpu vratiti na šporet uz stalno mešanje fila sve dok se fil ne zgusne. Vruć fil izručiti u plastičnu posudu, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi. Ohlađen fil prvo kratko izmiksati pa dodati margarin sobne temperature iseckan na kockice i sve dobro izmiksati dok se masa potpuno ne ujedini.

Zatim dodati ohlađenu otopljenu čokoladu na pari i sve ponovo ujediniti mikserom, pa dodati pečene orahe i promešati kašikom.

Za pripremu drugog fila umutimo kašikom kiselu pavlaku sa C prah šećerom i potom dodamo 200 g mlevenog keksa, masa će biti malo čvrsta pa dodamo još dve kašike mleka da bi postala fino mazivna.

Za dekoraciju umutiti C šlag, otopiti čokoladu sa uljem i početi sa slaganjem torte.

Prvu koru natopiti sa 100 ml čokoladnog mleka, naneti fil sa pudingom pa preko fil sa mlevenim keksom, zatim staviti preko drugu koru i nju natopiti sa 100 ml čokoladnog mleka pa ponovo naneti preostalu polovinu fila sa pudingom pa preko preostalu polovinu fila sa mlevenim keksom.

Zatim se stavi poslednja kora koja se natopi sa preostalim čokoladnim mlekom i preko nje nanesemo otopljenu čokoladu.

Okolo se torta ukrasi sa čokoladnim umućenim šlagom.

Naši proizvodi

Čoko-keks torta

Koraci pripreme

Za pripremu kore odvojimo belanca od žumanaca i umutimo ih u čvrst sneg dodavajuci postepeno kašiku po kašiku šećera. U odvojena žumanca dodamo tri kašike tople vode i najmanjom brzinom miksera kratko promiksamo, zatim dodamo prosejano brašno, C kakao i C prašak za pecivo i sve umutimo ponovo mikserom da dobijemo finu glatku masu koju potom preručimo u čvrsto umućena belanca, zatim dodamo pečene mlevene orahe i mleveni keks i sve lagano promešamo kašikom.

Pripremljenu masu preručimo u tepsiju obloženu pek papirom, dimenzija 24 x 37 cm, lagano udarimo par puta tepsijom o ravnu povrsinu da mehurići vazduha izađu na površinu i pečemo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta.

Za pripremu prvog fila je potrebno odvojiti 500 ml mleka sa 100 g šećera i staviti da se kuva. Preostalih 200 ml mleka sastaviti sa dva C pudinga, preostalim šećerom i brašnom i umutiti mikserom dok se masa ne ujedini. Kada mleko uzavri, skloniti ga sa vatre i u vrelo mleko izručiti pripremljenu masu iz stalno mešanje.

Potom šerpu vratiti na šporet uz stalno mešanje fila sve dok se fil ne zgusne. Vruć fil izručiti u plastičnu posudu, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi. Ohlađen fil prvo kratko izmiksati pa dodati margarin sobne temperature iseckan na kockice i sve dobro izmiksati dok se masa potpuno ne ujedini.

Zatim dodati ohlađenu otopljenu čokoladu na pari i sve ponovo ujediniti mikserom, pa dodati pečene orahe i promešati kašikom.

Za pripremu drugog fila umutimo kašikom kiselu pavlaku sa C prah šećerom i potom dodamo 200 g mlevenog keksa, masa će biti malo čvrsta pa dodamo još dve kašike mleka da bi postala fino mazivna.

Za dekoraciju umutiti C šlag, otopiti čokoladu sa uljem i početi sa slaganjem torte.

Prvu koru natopiti sa 100 ml čokoladnog mleka, naneti fil sa pudingom pa preko fil sa mlevenim keksom, zatim staviti preko drugu koru i nju natopiti sa 100 ml čokoladnog mleka pa ponovo naneti preostalu polovinu fila sa pudingom pa preko preostalu polovinu fila sa mlevenim keksom.

Zatim se stavi poslednja kora koja se natopi sa preostalim čokoladnim mlekom i preko nje nanesemo otopljenu čokoladu.

Okolo se torta ukrasi sa čokoladnim umućenim šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept