0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
6 jaja
10 kašika šećera
6 kašika brašna
200 ml mleka
margarin
250 g C šećera u prahu
2 čaše kisele pavlake
300 g mleveni keks ili pečeni orasi
300 g oceđenih višanja
2 kesice C šlag kreme
1 kesica C vanilin šećera
Umuti 6 belanca sa 6 kašika šećera i 6 kašika brašna, peći na 180 stepeni dok ne dobije zlatno zućkastu boju.
Kada je pečena izbosti viljuškom i naliti provrelim mlekom sa 4 kašike šećera i 1 kesicom C vanilin šećera.
Kada kora lepo upije, premazati filom.
Umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati kiselu pavlaku i mleveni keks ili orahe.
Preostalih 6 žumanca umutiti malo na pari i kada se prohlade dodati u fil.
Filovati patišpanj, preko fila naređati oceđene višnje i dekorisati umućenim C šlagom.
Umuti 6 belanca sa 6 kašika šećera i 6 kašika brašna, peći na 180 stepeni dok ne dobije zlatno zućkastu boju.
Kada je pečena izbosti viljuškom i naliti provrelim mlekom sa 4 kašike šećera i 1 kesicom C vanilin šećera.
Kada kora lepo upije, premazati filom.
Umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati kiselu pavlaku i mleveni keks ili orahe.
Preostalih 6 žumanca umutiti malo na pari i kada se prohlade dodati u fil.
Filovati patišpanj, preko fila naređati oceđene višnje i dekorisati umućenim C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.