burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Cheesecake sa pistaćima i crnom čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Podloga:

300 g mlevenog keksa

2 kašika C Šećer u prahu

125 g maslaca

Sloj od kadaifa:

250 g čokoladnog kadaifa

250 g krema od pistaća

50 g maslaca

Krem:

400 g slatke pavlake

200 g maskarpone sira

3 kašika C Šećer u prahu

150 g krema od pistaća

Ganache:

100 ml slatke pavlake

200 g crne čokolade

Cheesecake sa pistaćima i crnom čokoladom

Ova poslastica je spoj najfinije Dr. Oetker čokolade, hrskavog kadaifa i neodoljivo kremastog fila sa pistaćima.

Koraci pripreme

Priprema cheesecake-a

Sjediniti sve sastojke za podlogu, da smesa bude kompaktna, pa je ravnomerno utisnuti na dno kalupa, prečnika 24cm.

Kadaif propržiti na maslacu, da se usitni i dobije lepu boju, pa ga umešati sa kremom od pistaća i šećerom. Zatim smesu rasporediti preko podloge.

Umutiti sir i šećer, pa dodati slatku pavlaku i krem od pistaća. Kada se smesa lepo umuti, izliti je preko kadaifa i ostaviti neko vreme u frižideru.

Rastopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i preliti preko ohlađenog kolača.

Dekorisati po želji, ja sam ovaj put odabrala crveno voće.

Na kraju vam preostaje samo da se prepustite i uživate u svakom zalogaju.

Prijatno!

Naši proizvodi

Cheesecake sa pistaćima i crnom čokoladom

Ova poslastica je spoj najfinije Dr. Oetker čokolade, hrskavog kadaifa i neodoljivo kremastog fila sa pistaćima.

Koraci pripreme

Priprema cheesecake-a

Sjediniti sve sastojke za podlogu, da smesa bude kompaktna, pa je ravnomerno utisnuti na dno kalupa, prečnika 24cm.

Kadaif propržiti na maslacu, da se usitni i dobije lepu boju, pa ga umešati sa kremom od pistaća i šećerom. Zatim smesu rasporediti preko podloge.

Umutiti sir i šećer, pa dodati slatku pavlaku i krem od pistaća. Kada se smesa lepo umuti, izliti je preko kadaifa i ostaviti neko vreme u frižideru.

Rastopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i preliti preko ohlađenog kolača.

Dekorisati po želji, ja sam ovaj put odabrala crveno voće.

Na kraju vam preostaje samo da se prepustite i uživate u svakom zalogaju.

Prijatno!

Autor

Anđela Kovačević
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i kolači"

Pošalji recept