0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8 jaja
300 g šećera
3 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
4 C pudinga od čokolade
550 g čokolade
1 l mleka
300 g margarina
2 kašike C šećera u prahu
1/2 l slatke pavlake
600 g višanja
Umutiti 4 jaja, 120 g šećera, 3 kašike brašna, 1 C prašak za pecivo i 1 C vanilin šećer, pa dodati 150 g istopljene čokolade i 150 g istopljenog margarina.
Peći na 200 C 15 minuta. Preliti ohlađenu koru sa 150 ml mleka.
Fil:
Skuvati 4 žumanca, 180 g šećera, 4 C pudinga od čokolade, 850 ml mleka, 200 g čokolade.
Kada se ohladi dodati 150 g margarina, 2 kašike šećera u prahu i 200 ml slatke pavlake koja je prethodno posebno umućena.
Glazura:
300 ml slatke pavlake i 200 g čokolade rastopiti.
Ređati: kora - pola fila - 600 g višanja - pola glazure - druga polovina fila - drugi deo glazure.
Umutiti 4 jaja, 120 g šećera, 3 kašike brašna, 1 C prašak za pecivo i 1 C vanilin šećer, pa dodati 150 g istopljene čokolade i 150 g istopljenog margarina.
Peći na 200 C 15 minuta. Preliti ohlađenu koru sa 150 ml mleka.
Fil:
Skuvati 4 žumanca, 180 g šećera, 4 C pudinga od čokolade, 850 ml mleka, 200 g čokolade.
Kada se ohladi dodati 150 g margarina, 2 kašike šećera u prahu i 200 ml slatke pavlake koja je prethodno posebno umućena.
Glazura:
300 ml slatke pavlake i 200 g čokolade rastopiti.
Ređati: kora - pola fila - 600 g višanja - pola glazure - druga polovina fila - drugi deo glazure.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.