burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

C Čokoladna torta sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

8 jaja

300 g šećera

3 kašike brašna

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

4 C pudinga od čokolade

550 g čokolade

1 l mleka

300 g margarina

2 kašike C šećera u prahu

1/2 l slatke pavlake

600 g višanja

C Čokoladna torta sa višnjama

Koraci pripreme

Umutiti 4 jaja, 120 g šećera, 3 kašike brašna, 1 C prašak za pecivo i 1 C vanilin šećer, pa dodati 150 g istopljene čokolade i 150 g istopljenog margarina.

Peći na 200 C 15 minuta. Preliti ohlađenu koru sa 150 ml mleka.

Fil:
Skuvati 4 žumanca, 180 g šećera, 4 C pudinga od čokolade, 850 ml mleka, 200 g čokolade.

Kada se ohladi dodati 150 g margarina, 2 kašike šećera u prahu i 200 ml slatke pavlake koja je prethodno posebno umućena.

Glazura:
300 ml slatke pavlake i 200 g čokolade rastopiti.

Ređati: kora - pola fila - 600 g višanja - pola glazure - druga polovina fila - drugi deo glazure.

Naši proizvodi

C Čokoladna torta sa višnjama

Koraci pripreme

Umutiti 4 jaja, 120 g šećera, 3 kašike brašna, 1 C prašak za pecivo i 1 C vanilin šećer, pa dodati 150 g istopljene čokolade i 150 g istopljenog margarina.

Peći na 200 C 15 minuta. Preliti ohlađenu koru sa 150 ml mleka.

Fil:
Skuvati 4 žumanca, 180 g šećera, 4 C pudinga od čokolade, 850 ml mleka, 200 g čokolade.

Kada se ohladi dodati 150 g margarina, 2 kašike šećera u prahu i 200 ml slatke pavlake koja je prethodno posebno umućena.

Glazura:
300 ml slatke pavlake i 200 g čokolade rastopiti.

Ređati: kora - pola fila - 600 g višanja - pola glazure - druga polovina fila - drugi deo glazure.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept