0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
3 C praška za pecivo
3 C pudinga (vanila, čokolada, slatka pavlaka)
15 svežih jaja
10 kašika brašna
25 kašika C šećera u prahu
500 g C šlag belog krema
500 g C slatki kakao prah
1 l mleka
250 g margarina/maslaca
Kora 1:
Umutiti 5 belanaca dodati 5 kašika C šećera u prahu, u dobro umućen sneg dodati kesicu C pudinga od čokolade.
Kora 2:
Umutiti 5 belanaca dodati 5 kašika C šećera u prahu, u dobro umućen sneg dodati kesicu C pudinga od vanile.
Kora 3:
Umutiti 5 belanaca dodati 5 kašika C šećera u prahu, u dobro umućen sneg dodati kesicu C pudinga od slatke pavlake.
Kore peći pojedinačno, izliti u pleh željenog oblika obložen papirom za pečenje i peći na 220 C oko 15 minuta.
Fil 1:
Prokuvati 1 l mleka i u mleko dodati smesu od 15 belanaca, 10 kašika šećera i 10 kašika brašna. Kada se smesa zgusne skinuti sa vatre i u vruću smesu sipati 250 g C slatkog kakao praha.
Kada se fil potpuno ohladi dodati 250 g margarina/maslaca i preostalih 250 g C slatkog kakao praha i dobro umutiti.
Fil 2: Umutiti u čvrst sneg 500 g C šlag krema
Filovanje:
Na 1 koru naneti sloj 1 fila pa odmah na njega i sloj 2 fila, zatim 2 kora pa sloj prvog pa drugog fila i na kraju 3 kora i prvi fil i fil od šlaga sa kojim možete da dekorišete tortu.
Tortu staviti u frižider da odstoji.
Kora 1:
Umutiti 5 belanaca dodati 5 kašika C šećera u prahu, u dobro umućen sneg dodati kesicu C pudinga od čokolade.
Kora 2:
Umutiti 5 belanaca dodati 5 kašika C šećera u prahu, u dobro umućen sneg dodati kesicu C pudinga od vanile.
Kora 3:
Umutiti 5 belanaca dodati 5 kašika C šećera u prahu, u dobro umućen sneg dodati kesicu C pudinga od slatke pavlake.
Kore peći pojedinačno, izliti u pleh željenog oblika obložen papirom za pečenje i peći na 220 C oko 15 minuta.
Fil 1:
Prokuvati 1 l mleka i u mleko dodati smesu od 15 belanaca, 10 kašika šećera i 10 kašika brašna. Kada se smesa zgusne skinuti sa vatre i u vruću smesu sipati 250 g C slatkog kakao praha.
Kada se fil potpuno ohladi dodati 250 g margarina/maslaca i preostalih 250 g C slatkog kakao praha i dobro umutiti.
Fil 2: Umutiti u čvrst sneg 500 g C šlag krema
Filovanje:
Na 1 koru naneti sloj 1 fila pa odmah na njega i sloj 2 fila, zatim 2 kora pa sloj prvog pa drugog fila i na kraju 3 kora i prvi fil i fil od šlaga sa kojim možete da dekorišete tortu.
Tortu staviti u frižider da odstoji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.