burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Brza torta sa kesten pireom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

10 jaja

500 g kesten pirea

250 g C šećera u prahu

sok i kora od jedne pomorandže

150 g sitno seckanih oraha

mleko

C šlag

Brza torta sa kesten pireom

Koraci pripreme

Umutiti žumanca sa C šećerom u prahu, dodati kesten pire, orahe i sok i rendanu koru od jedne pomorandže.

Posebno umutiti čvrst sneg od belanaca, i u njega dodati ovu smesu.

Sve lepo promešati i izručiti u podmazan pleh.

Peći na umerenoj temperaturi, oko 60 minuta.

Temperatura ne sme biti jaka, da bi se lepše ispeklo.

Ispečen kolač izručiti na tacnu.

Kada se ohladi, dekorisati šlagom.

Naši proizvodi

Brza torta sa kesten pireom

Koraci pripreme

Umutiti žumanca sa C šećerom u prahu, dodati kesten pire, orahe i sok i rendanu koru od jedne pomorandže.

Posebno umutiti čvrst sneg od belanaca, i u njega dodati ovu smesu.

Sve lepo promešati i izručiti u podmazan pleh.

Peći na umerenoj temperaturi, oko 60 minuta.

Temperatura ne sme biti jaka, da bi se lepše ispeklo.

Ispečen kolač izručiti na tacnu.

Kada se ohladi, dekorisati šlagom.

Autor

Nataša

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept