0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10 jaja
500 g kesten pirea
250 g C šećera u prahu
sok i kora od jedne pomorandže
150 g sitno seckanih oraha
mleko
C šlag
Umutiti žumanca sa C šećerom u prahu, dodati kesten pire, orahe i sok i rendanu koru od jedne pomorandže.
Posebno umutiti čvrst sneg od belanaca, i u njega dodati ovu smesu.
Sve lepo promešati i izručiti u podmazan pleh.
Peći na umerenoj temperaturi, oko 60 minuta.
Temperatura ne sme biti jaka, da bi se lepše ispeklo.
Ispečen kolač izručiti na tacnu.
Kada se ohladi, dekorisati šlagom.
Umutiti žumanca sa C šećerom u prahu, dodati kesten pire, orahe i sok i rendanu koru od jedne pomorandže.
Posebno umutiti čvrst sneg od belanaca, i u njega dodati ovu smesu.
Sve lepo promešati i izručiti u podmazan pleh.
Peći na umerenoj temperaturi, oko 60 minuta.
Temperatura ne sme biti jaka, da bi se lepše ispeklo.
Ispečen kolač izručiti na tacnu.
Kada se ohladi, dekorisati šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.