burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Božićna čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Za beze koru:

5 belanca

350 g C šećera u prahu

1 kašika sirćeta

Za fil:

400 ml slatke pavlake

100 g lešnik karamela

200 g crne čokolade

100 g pečenih mlevenih lešnika

8 komada rolera sa čokoladnim punjenjem

Još:

1 pakovanje piškota

1 kesica kapućina

50 g otopljene čokolade

Za dekoraciju:

puslice, plazma, roleri, čokolada

Božićna čokoladna torta

Koraci pripreme

Umutiti čvrst šam od belanaca i C šećera u prahu, uz postepeno dodavanje sirćeta. Presuti u pravougaoni pleh obložen pek papirom i sušiti oko sat vremena na temperaturi od 120 stepeni.

Sačekati da se sasvim ohladi, pa podeliti pažljivo na dva jednaka dela.

U jednu posudu staviti karamele od lešnika i preliti ih sa 200 ml slatke pavlake. Zagrevati dok se karamele ne otope, ali paziti da pavlaka ne provri. Ostaviti da se sasvim ohladi, pa umutiti penasto. Dodati i mlevene pečene lešnike.

U drugu posudu staviti čokoladu i preliti preostalom slatkom pavlakom. Zagrevati dok se čokolada ne otopi, a potom prohladiti, pa umutiti.

Finalni postupak:
Piškote provući kroz topao kapućino i njima obložiti zidove pravougaonog kalupa. Preko sipati lešnik fil i jedan kraj drugog poređati četiri rolera. Prekriti sve prvom beze korom. Preko usuti čokoladni fil, takođe poređati rolere i sve preklopiti još jednom beze korom. Ostaviti par sati u frižideru da se lepo stegne.

Nakon tog vremena, tortu pažljivo istresti iz kalupa. Premazati je čokoladnim filom sa svih strana, preliti otopljenom čokoladom.

Ukrasiti je puslicama, plazmom, čokoladom, rolerima ili po želji.

Naši proizvodi

Božićna čokoladna torta

Koraci pripreme

Umutiti čvrst šam od belanaca i C šećera u prahu, uz postepeno dodavanje sirćeta. Presuti u pravougaoni pleh obložen pek papirom i sušiti oko sat vremena na temperaturi od 120 stepeni.

Sačekati da se sasvim ohladi, pa podeliti pažljivo na dva jednaka dela.

U jednu posudu staviti karamele od lešnika i preliti ih sa 200 ml slatke pavlake. Zagrevati dok se karamele ne otope, ali paziti da pavlaka ne provri. Ostaviti da se sasvim ohladi, pa umutiti penasto. Dodati i mlevene pečene lešnike.

U drugu posudu staviti čokoladu i preliti preostalom slatkom pavlakom. Zagrevati dok se čokolada ne otopi, a potom prohladiti, pa umutiti.

Finalni postupak:
Piškote provući kroz topao kapućino i njima obložiti zidove pravougaonog kalupa. Preko sipati lešnik fil i jedan kraj drugog poređati četiri rolera. Prekriti sve prvom beze korom. Preko usuti čokoladni fil, takođe poređati rolere i sve preklopiti još jednom beze korom. Ostaviti par sati u frižideru da se lepo stegne.

Nakon tog vremena, tortu pažljivo istresti iz kalupa. Premazati je čokoladnim filom sa svih strana, preliti otopljenom čokoladom.

Ukrasiti je puslicama, plazmom, čokoladom, rolerima ili po želji.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept