burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Božićna čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za kore:

15 belanaca

15 kašika šećera

15 kašika lešnika

3 kašike brašna

15 kašika mlevenog keksa

Za fil:

15 žumanaca

1 l mleka

3 C pudinga od vanile

6 kašika šećera

250 g C šećera u prahu

250 g maslaca

50 g mlečne čokolade

100 g bele čokolade

50 g čokolade za kuvanje

150 g keksa

150 g lešnika

Za dekoraciju:

200 g čokolade za kuvanje

4 kašike ulje

Božićna čokoladna torta

Koraci pripreme

Za kore:
Mikserom umutitu 5 belanaca sa 5 kašika šećera. Zatim mikser isključiti, umešati 5 kašika prepečenog, samlevrnog lešnika, 5 kašika mlevenog keksa i 1 kašiku brašna i lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.

Smesu uliti u pleh obložen pek-papirom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Na isti način ispeći još dve kore.

Sve tri pečene kore ostaviti da se dobro ohlade.

Za fil:
Mikserom umutiti žumanca sa C šećerom u prahu i skuvati ih na pari. Ostaviti da se ohladi.

U šerpu usuti 800 ml mleka i staviti na vatru da provri. Zasebno u 200 ml hladnog mleka razmutitu C puding i šećer i ukuvati u vrijuće mleko. Kad dobije potrebnu gustinu skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi.

Mikserom umititu maslac, dodati ohlađen fil od C pudinga, fil sa žumancima i sve dobro umutiti mikserom. Umešati seckanu čokoladu za kuvanje, seckanu belu čokoladu, seckanu mlečnu čokoladu, lomljeni keks, seckani prepečen lešnik i sve izmešati špatulom.

Finalni postupak:
Na tacnu staviti koru, zatim naneti fil. Preklopiti drugom korom i premazati je filom. Završiti trećom korom i celu tortu premazati istim filom.

Dekoracija:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari. Glazurom preliti tortu i ostaviti da se ohladi i stegne.

Naši proizvodi

Božićna čokoladna torta

Koraci pripreme

Za kore:
Mikserom umutitu 5 belanaca sa 5 kašika šećera. Zatim mikser isključiti, umešati 5 kašika prepečenog, samlevrnog lešnika, 5 kašika mlevenog keksa i 1 kašiku brašna i lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.

Smesu uliti u pleh obložen pek-papirom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Na isti način ispeći još dve kore.

Sve tri pečene kore ostaviti da se dobro ohlade.

Za fil:
Mikserom umutiti žumanca sa C šećerom u prahu i skuvati ih na pari. Ostaviti da se ohladi.

U šerpu usuti 800 ml mleka i staviti na vatru da provri. Zasebno u 200 ml hladnog mleka razmutitu C puding i šećer i ukuvati u vrijuće mleko. Kad dobije potrebnu gustinu skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi.

Mikserom umititu maslac, dodati ohlađen fil od C pudinga, fil sa žumancima i sve dobro umutiti mikserom. Umešati seckanu čokoladu za kuvanje, seckanu belu čokoladu, seckanu mlečnu čokoladu, lomljeni keks, seckani prepečen lešnik i sve izmešati špatulom.

Finalni postupak:
Na tacnu staviti koru, zatim naneti fil. Preklopiti drugom korom i premazati je filom. Završiti trećom korom i celu tortu premazati istim filom.

Dekoracija:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari. Glazurom preliti tortu i ostaviti da se ohladi i stegne.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept