burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Bomba torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

10 jaja

6 kašika šećera

4 kašike mlevenih oraha

2 kašike brašna

300 g mlevenog keksa

1 margarin

300 g mlevenih oraha

2 kesice C vanilin šećera

300 ml soka od pomorandže

3 kesice C šlaga od vanile

150 g C šećera u prahu

Bomba torta

Koraci pripreme

Umutiti 6 belanaca dobro, dodati šećer, mutiti, dodati žumanca i umutiti, dodati 4 kašike oraha, 2 kašike brašna i polako izmešati špatulicom.

Sipati u pleh okrugli, promer 28 cm, staviti prethodno papir za pečenje i peći na 180 stepeni 20 min.

Kada je kora pečena, izvaditi je na tacnu.

Fil:
Mleveni keks staviti u činiju, dodati sok od pomorandže, izmešati i ostaviti da odstoji 10 min. Zatim dodati 300 g oraha i C vanilin šećer.

U posebnoj činiji penasto umutiti margarin.

Na pari umutiti 4 žumanceta sa 150 g C šećera u prahu i ukuvati. Kada se ohlade žumanca dodati ih u margarin i dobro umutiti.

Zatim smesu od margarina dodati u keks i orahe i sve dobro izmešati.

Koru poprskati sa nekoliko kašika soka od pomorandže, staviti fil, a preko fila umućen C šlag.

Staviti tortu u frižider.

Naši proizvodi

Bomba torta

Koraci pripreme

Umutiti 6 belanaca dobro, dodati šećer, mutiti, dodati žumanca i umutiti, dodati 4 kašike oraha, 2 kašike brašna i polako izmešati špatulicom.

Sipati u pleh okrugli, promer 28 cm, staviti prethodno papir za pečenje i peći na 180 stepeni 20 min.

Kada je kora pečena, izvaditi je na tacnu.

Fil:
Mleveni keks staviti u činiju, dodati sok od pomorandže, izmešati i ostaviti da odstoji 10 min. Zatim dodati 300 g oraha i C vanilin šećer.

U posebnoj činiji penasto umutiti margarin.

Na pari umutiti 4 žumanceta sa 150 g C šećera u prahu i ukuvati. Kada se ohlade žumanca dodati ih u margarin i dobro umutiti.

Zatim smesu od margarina dodati u keks i orahe i sve dobro izmešati.

Koru poprskati sa nekoliko kašika soka od pomorandže, staviti fil, a preko fila umućen C šlag.

Staviti tortu u frižider.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept