burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija23 parčeta

Black magic

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
23 parčeta

Sastojci

Za biskvit:

70 g C kakao u prahu

100 ml vode

250 g maslaca

2 C vanilin šećera

200 g C šećera u prahu

6 jaja

300 g glatkog brašna

1 C prašak za pecivo

1 prstohvat soli

100 ml mleka

Za fil:

400 ml mleka

1 kesica C pudinga od čokolade

200 ml slatke pavlake

40 g C kakao u prahu

100 g maslaca

200 g čokolade

Dekoracija:

3 kesice C šlag krema od čokolade

Black magic

Koraci pripreme

C kakao dobro umutite mikserom u 100 ml tople vode u gustu pastu kako ne bi bilo grudvica i ostaviti da se ohladi.

Maslacu sobne temperature dodajte C vanilin šećer, C šećer u prahu i umutiti.

Zatim dodajte jedno po jedno jaje, dodajte brašno, C prašak za pecivo, 1 prstohvat soli i dobro umutiti.

Dodajte prethodno umućenu kakao u smesu i sve dobro umutiti da nema grudvica.

Dva kalupa za torte 24 cm obložite papirom za pečenje, premažite maslacem i ravnomerno rasporedite smesu u dva kalupa. Peći na 180 stepeni 20 min.

Slatku pavlaku zagrejte i dodajte kakao, umešajte kakao, mešati da ne bi imalo grudvica. Kada se ohladi dodati maslac.

Skuvati C puding sa mlekom. Kada se puding ohladi dodati prethodno umućen kakao sa pavlakom i otopljenu čokoladu, sve dobro umutiti da smesa bude glatka.

Filovati: biskvit, pola fila, biskvit, druga polovina fila i dekorisati C šlagom.

Naši proizvodi

Black magic

Koraci pripreme

C kakao dobro umutite mikserom u 100 ml tople vode u gustu pastu kako ne bi bilo grudvica i ostaviti da se ohladi.

Maslacu sobne temperature dodajte C vanilin šećer, C šećer u prahu i umutiti.

Zatim dodajte jedno po jedno jaje, dodajte brašno, C prašak za pecivo, 1 prstohvat soli i dobro umutiti.

Dodajte prethodno umućenu kakao u smesu i sve dobro umutiti da nema grudvica.

Dva kalupa za torte 24 cm obložite papirom za pečenje, premažite maslacem i ravnomerno rasporedite smesu u dva kalupa. Peći na 180 stepeni 20 min.

Slatku pavlaku zagrejte i dodajte kakao, umešajte kakao, mešati da ne bi imalo grudvica. Kada se ohladi dodati maslac.

Skuvati C puding sa mlekom. Kada se puding ohladi dodati prethodno umućen kakao sa pavlakom i otopljenu čokoladu, sve dobro umutiti da smesa bude glatka.

Filovati: biskvit, pola fila, biskvit, druga polovina fila i dekorisati C šlagom.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept