burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Bingo torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Kora:

5 jaja

5 kašika šećera

1 kašika ulja

1 kašičica C prašak za pecivo

1 kašika C kakao

7 kašika mlevenih oraha

2 kašike brašna

Fil I:

1 l mleka

120 g šećera

3 kesice C pudinga sa ukusom vanile

250 g margarina

200 g jafa keksa

170 g piškota

50 g C šećera u prahu

100 g čokolade za kuvanje

Fill II:

200 ml soka od pomorandže

300 g mlevenog keksa

125 g margarina

150 g C šećera u prahu

100 ml soka od pomorandže za umakanje keksa

Za glazuru:

100 g čokolade

100 ml slatke pavlake

Bingo torta

Koraci pripreme

Priprema kore:
Razdvojiti žumanca od belanca. Umutiti belanca u čvrstu penu. U žumanca dodati šećer, pa umutiti, dodati ulje, zatim brašno pomešano sa C kakaom i C praškom za pecivo, i na kraju dodati orahe. U smesu lagano umešati penu od belanca. Tepsiju obložiti papirom za pećenje i sipati smesu. Peći u zagrejanoj rerni 25- 30 minuta na 180°C.

Priprema I fila:
U litar mleka skuvati 3 C pudinga sa šećerom, prekriti folijom i ostaviti da se dobro ohladi (2-3 sata).
Posebno umutiti margarin sa C šećerom u prahu i to sjediniti sa prethodno ohlađenim pudingom. Dobijenu smesu podeliti na dva dela, u jedan deo staviti rastopljenu čokoladu (crni fil), a drugi ostaviti tako (žuti fil).

Priprema II fila:
Mleveni keks preliti sokom od pomorandže i ostaviti par minuta da keks upije sok. Posebno umutiti margarin i C šećer u prahu, a zatim dodati prethodno natopljeni keks i sjediniti sve sastojke.

Filovanje:
Koru staviti na poslužavnik i malo je preliti sokom od pomorandže (5-6 kašika) i premazati je filom od mlevenog keksa, preko fila poređati jafa keks, prethodno utopljenog u sok (jafu ređati tako da čokoladni deo bude na dole okrenut). Zatim preko jafe premazati žuti fil, a na njega staviti piškote prethodno utopljene u sok, i na kraju, preko piškota premazati čokoladni fil.

Rastopiti čokoladu i slatku pavlaku, izmešati, malo prohladiti i preliti preko torte.

Ukrasiti mrvicama i ostaviti da se glazura stegne.

Naši proizvodi

Bingo torta

Koraci pripreme

Priprema kore:
Razdvojiti žumanca od belanca. Umutiti belanca u čvrstu penu. U žumanca dodati šećer, pa umutiti, dodati ulje, zatim brašno pomešano sa C kakaom i C praškom za pecivo, i na kraju dodati orahe. U smesu lagano umešati penu od belanca. Tepsiju obložiti papirom za pećenje i sipati smesu. Peći u zagrejanoj rerni 25- 30 minuta na 180°C.

Priprema I fila:
U litar mleka skuvati 3 C pudinga sa šećerom, prekriti folijom i ostaviti da se dobro ohladi (2-3 sata).
Posebno umutiti margarin sa C šećerom u prahu i to sjediniti sa prethodno ohlađenim pudingom. Dobijenu smesu podeliti na dva dela, u jedan deo staviti rastopljenu čokoladu (crni fil), a drugi ostaviti tako (žuti fil).

Priprema II fila:
Mleveni keks preliti sokom od pomorandže i ostaviti par minuta da keks upije sok. Posebno umutiti margarin i C šećer u prahu, a zatim dodati prethodno natopljeni keks i sjediniti sve sastojke.

Filovanje:
Koru staviti na poslužavnik i malo je preliti sokom od pomorandže (5-6 kašika) i premazati je filom od mlevenog keksa, preko fila poređati jafa keks, prethodno utopljenog u sok (jafu ređati tako da čokoladni deo bude na dole okrenut). Zatim preko jafe premazati žuti fil, a na njega staviti piškote prethodno utopljene u sok, i na kraju, preko piškota premazati čokoladni fil.

Rastopiti čokoladu i slatku pavlaku, izmešati, malo prohladiti i preliti preko torte.

Ukrasiti mrvicama i ostaviti da se glazura stegne.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept