burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 30-tak

Bingo torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 30-tak

Sastojci

Kora:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

2 kašike C kakaoa

200 ml gaziranog soka od narandže

I fil:

300 g mlevenog keksa

oko 150-200 ml gaziranog soka od narandže

250 g margarina

200 g C šećera u prahu

II fil:

1 l mleka

4 C pudinga od vanile

15 kašika šećera

250 g margarina

200 g C šećera u prahu

100 g čokolade za kuvanje

Još:

2 kutije jafe

300 g piškota (duplo pakovanje)

oko 400 ml gaziranog soka od narandže

Glazura:

300 g čokolade za kuvanje

3 kašike šećera

3 kašike ulja

1/2 čaše vode

Bingo torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati brašno i C kakao. Izručiti smesu u četvrtast pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni. Kada se kora ohladi, preliti je sokom od narandže.

I fil:
Mleveni keks natopiti sokom od narandže. Posebno umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati u keks i lepo sjediniti.

II fil:
Mleko skuvati sa C pudingom i šećerom. Posebno umutiti margarin sa C šećeromu prahu i kada se puding ohladi, sjediniti ih i tako dobijenu smesu podeliti na dva dela. Jedan deo ostaje žut, a u drugi dodati otopljenu čokoladu za kuvanje.

Redosled ređanja: kora, I fil od mlevenog keksa, jafa umočena u sok od narandže, žuti fil od vanile, piškote umočene u sok od narandže, braon fil sa čokoladom. Odozgo preliti glazurom od čokolade.

Priprema glazure:
Čokoladu otopiti sa šećerom, uljem i vodom, na laganoj vatri. Nikako da proključa.

Naši proizvodi

Bingo torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati brašno i C kakao. Izručiti smesu u četvrtast pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni. Kada se kora ohladi, preliti je sokom od narandže.

I fil:
Mleveni keks natopiti sokom od narandže. Posebno umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati u keks i lepo sjediniti.

II fil:
Mleko skuvati sa C pudingom i šećerom. Posebno umutiti margarin sa C šećeromu prahu i kada se puding ohladi, sjediniti ih i tako dobijenu smesu podeliti na dva dela. Jedan deo ostaje žut, a u drugi dodati otopljenu čokoladu za kuvanje.

Redosled ređanja: kora, I fil od mlevenog keksa, jafa umočena u sok od narandže, žuti fil od vanile, piškote umočene u sok od narandže, braon fil sa čokoladom. Odozgo preliti glazurom od čokolade.

Priprema glazure:
Čokoladu otopiti sa šećerom, uljem i vodom, na laganoj vatri. Nikako da proključa.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept