burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Bela torta sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za koru:

8 belanaca

400 g šećera

1 kašika sirćeta

Fil sa čokoladom:

8 žumanaca

200 g C šećera u prahu

300 g keksa

100 g čokolade

250 g margarina

150 ml mleka

Fil sa višnjama:

500 g višanja

400 ml vode

8 kašika šećera

8 kašika gustina

Za dekoraciju:

100 g čokolade

20 g šećerne perle

200 g C šlag

200 ml mleka

Bela torta sa višnjama

Koraci pripreme

Belanca umutiti u čvrst šam. Postepeno dodavajte šećer,neprekidno muteći.

Potrebno je mutiti duže dok se šećer ne otopi, oko 10 minuta.

Dodati i sirće, umutiti mikserom. Isipati u pleh koga ste obložili pek papirom.

Peći na 150 C 25 minuta, ne otvarati rernu.

Izvaditi koru i prevrnuti je na plato koga ste posuli šećerom. Ostaviti da se ohladi.

Višnje oprati i očistiti od koštica. Samleti u blenderu.

Isipajte u odgovarajuču šerpicu, dodajte 200 ml vode,šećer i kuvajte na laganoj vatri 10-ak minuta.

Gustin pomešajte sa ostatkom vode, da nema grudvica i zakuvajte zajedno sa višnjama.

Smanjite temperaturu, da vri 3-4 minuta pa sklonite sa ringle i ostavite da se hladi uz povremeno mešanje, da se ne bi stvorila korica.

Žumanca umutite sa šećerom penasto, stavite na laganoj vatri i kuvajte 5 minuta uz stalno mešanje. Sklonite sa vatre i ohladite.

Margarin umutite penasto dodajte mu skuvan fil sa žumancima i izmiksajte da se napravi glatka krema.

Dodajte mleveni keks ,mleko,rastopljenu čokoladu i sve zajedno izmiksajte.

Koru preseći na pola po dužini. Preko kore stavite pola fil sa višnjama pa polovinu fila sa čokokoladom,pa kora, fil sa višnjom pa fil sa čokoladom.

Umutite šlag sa mlekom i premažite celu tortu. Štedljivim nožićem secite čokoladu na šnitove.

Pospite šećernim perlicama. Dobro rashladiti.

Naši proizvodi

Bela torta sa višnjama

Koraci pripreme

Belanca umutiti u čvrst šam. Postepeno dodavajte šećer,neprekidno muteći.

Potrebno je mutiti duže dok se šećer ne otopi, oko 10 minuta.

Dodati i sirće, umutiti mikserom. Isipati u pleh koga ste obložili pek papirom.

Peći na 150 C 25 minuta, ne otvarati rernu.

Izvaditi koru i prevrnuti je na plato koga ste posuli šećerom. Ostaviti da se ohladi.

Višnje oprati i očistiti od koštica. Samleti u blenderu.

Isipajte u odgovarajuču šerpicu, dodajte 200 ml vode,šećer i kuvajte na laganoj vatri 10-ak minuta.

Gustin pomešajte sa ostatkom vode, da nema grudvica i zakuvajte zajedno sa višnjama.

Smanjite temperaturu, da vri 3-4 minuta pa sklonite sa ringle i ostavite da se hladi uz povremeno mešanje, da se ne bi stvorila korica.

Žumanca umutite sa šećerom penasto, stavite na laganoj vatri i kuvajte 5 minuta uz stalno mešanje. Sklonite sa vatre i ohladite.

Margarin umutite penasto dodajte mu skuvan fil sa žumancima i izmiksajte da se napravi glatka krema.

Dodajte mleveni keks ,mleko,rastopljenu čokoladu i sve zajedno izmiksajte.

Koru preseći na pola po dužini. Preko kore stavite pola fil sa višnjama pa polovinu fila sa čokokoladom,pa kora, fil sa višnjom pa fil sa čokoladom.

Umutite šlag sa mlekom i premažite celu tortu. Štedljivim nožićem secite čokoladu na šnitove.

Pospite šećernim perlicama. Dobro rashladiti.

Autor

Suzana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept