0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8 belanaca
400 g šećera
1 kašika sirćeta
8 žumanaca
200 g C šećera u prahu
300 g keksa
100 g čokolade
250 g margarina
150 ml mleka
500 g višanja
400 ml vode
8 kašika šećera
8 kašika gustina
100 g čokolade
20 g šećerne perle
200 g C šlag
200 ml mleka
Belanca umutiti u čvrst šam. Postepeno dodavajte šećer,neprekidno muteći.
Potrebno je mutiti duže dok se šećer ne otopi, oko 10 minuta.
Dodati i sirće, umutiti mikserom. Isipati u pleh koga ste obložili pek papirom.
Peći na 150 C 25 minuta, ne otvarati rernu.
Izvaditi koru i prevrnuti je na plato koga ste posuli šećerom. Ostaviti da se ohladi.
Višnje oprati i očistiti od koštica. Samleti u blenderu.
Isipajte u odgovarajuču šerpicu, dodajte 200 ml vode,šećer i kuvajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
Gustin pomešajte sa ostatkom vode, da nema grudvica i zakuvajte zajedno sa višnjama.
Smanjite temperaturu, da vri 3-4 minuta pa sklonite sa ringle i ostavite da se hladi uz povremeno mešanje, da se ne bi stvorila korica.
Žumanca umutite sa šećerom penasto, stavite na laganoj vatri i kuvajte 5 minuta uz stalno mešanje. Sklonite sa vatre i ohladite.
Margarin umutite penasto dodajte mu skuvan fil sa žumancima i izmiksajte da se napravi glatka krema.
Dodajte mleveni keks ,mleko,rastopljenu čokoladu i sve zajedno izmiksajte.
Koru preseći na pola po dužini. Preko kore stavite pola fil sa višnjama pa polovinu fila sa čokokoladom,pa kora, fil sa višnjom pa fil sa čokoladom.
Umutite šlag sa mlekom i premažite celu tortu. Štedljivim nožićem secite čokoladu na šnitove.
Pospite šećernim perlicama. Dobro rashladiti.
Belanca umutiti u čvrst šam. Postepeno dodavajte šećer,neprekidno muteći.
Potrebno je mutiti duže dok se šećer ne otopi, oko 10 minuta.
Dodati i sirće, umutiti mikserom. Isipati u pleh koga ste obložili pek papirom.
Peći na 150 C 25 minuta, ne otvarati rernu.
Izvaditi koru i prevrnuti je na plato koga ste posuli šećerom. Ostaviti da se ohladi.
Višnje oprati i očistiti od koštica. Samleti u blenderu.
Isipajte u odgovarajuču šerpicu, dodajte 200 ml vode,šećer i kuvajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
Gustin pomešajte sa ostatkom vode, da nema grudvica i zakuvajte zajedno sa višnjama.
Smanjite temperaturu, da vri 3-4 minuta pa sklonite sa ringle i ostavite da se hladi uz povremeno mešanje, da se ne bi stvorila korica.
Žumanca umutite sa šećerom penasto, stavite na laganoj vatri i kuvajte 5 minuta uz stalno mešanje. Sklonite sa vatre i ohladite.
Margarin umutite penasto dodajte mu skuvan fil sa žumancima i izmiksajte da se napravi glatka krema.
Dodajte mleveni keks ,mleko,rastopljenu čokoladu i sve zajedno izmiksajte.
Koru preseći na pola po dužini. Preko kore stavite pola fil sa višnjama pa polovinu fila sa čokokoladom,pa kora, fil sa višnjom pa fil sa čokoladom.
Umutite šlag sa mlekom i premažite celu tortu. Štedljivim nožićem secite čokoladu na šnitove.
Pospite šećernim perlicama. Dobro rashladiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.