burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza više osoba

Bakina zalivena torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za više osoba

Sastojci

Za kore (1 kora):

2 cela jajeta

12 kašika mleka

12 kašika šećera

13 kašika brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

3 kašike C kakaoa

Za fil:

1 l mleka

200 g mlevenih oraha

18 kašika C šećera u prahu

2 C vanilin šećera

1 margarin

Odozgo:

100 g čokolade ili mleveni orasi

Bakina zalivena torta

Koraci pripreme

Kore praviti tako što u dublju posudu staviti jaja, mleko i šećer pa promešati.

Dodati brašno, C prašak za pecivo i C kakao, pa promešati da se masa izjednači.

Peći u namašćenoj i brašnom posutoj modli za tortu ili u đuveču i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Pečena je kada se počnje odvajati od modle.

Drugu koru uraditi kao i prvu koru samo bez C kakaoa. Kore ostaviti da se ohlade, a u međuvremenu pripremiti fil.

Fil:
U veću šerpu staviti sve sastojke za fil i prokuvati da se otope šećer i margarin.

Kada se kore ohlade preseći ih, pa u zeti šerpu i staviti braon koru i zaliti sa par sipaćih kašika filom.

Zatim staviti žutu koru i zaliti sa par kašika filom i tako uraditi i sa preostale 2 kore i utrošiti sav fil.

Sutradan tortu prevrnuti na tanjir i staviti glazuru od čokolade ili samo po posuti orasima.

Naši proizvodi

Bakina zalivena torta

Koraci pripreme

Kore praviti tako što u dublju posudu staviti jaja, mleko i šećer pa promešati.

Dodati brašno, C prašak za pecivo i C kakao, pa promešati da se masa izjednači.

Peći u namašćenoj i brašnom posutoj modli za tortu ili u đuveču i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Pečena je kada se počnje odvajati od modle.

Drugu koru uraditi kao i prvu koru samo bez C kakaoa. Kore ostaviti da se ohlade, a u međuvremenu pripremiti fil.

Fil:
U veću šerpu staviti sve sastojke za fil i prokuvati da se otope šećer i margarin.

Kada se kore ohlade preseći ih, pa u zeti šerpu i staviti braon koru i zaliti sa par sipaćih kašika filom.

Zatim staviti žutu koru i zaliti sa par kašika filom i tako uraditi i sa preostale 2 kore i utrošiti sav fil.

Sutradan tortu prevrnuti na tanjir i staviti glazuru od čokolade ili samo po posuti orasima.

Autor

Jelica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept