0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
za više osoba
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
za više osoba
Za kore (1 kora):
2 cela jajeta
12 kašika mleka
12 kašika šećera
13 kašika brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
3 kašike C kakaoa
1 l mleka
200 g mlevenih oraha
18 kašika C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
1 margarin
100 g čokolade ili mleveni orasi
Kore praviti tako što u dublju posudu staviti jaja, mleko i šećer pa promešati.
Dodati brašno, C prašak za pecivo i C kakao, pa promešati da se masa izjednači.
Peći u namašćenoj i brašnom posutoj modli za tortu ili u đuveču i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Pečena je kada se počnje odvajati od modle.
Drugu koru uraditi kao i prvu koru samo bez C kakaoa. Kore ostaviti da se ohlade, a u međuvremenu pripremiti fil.
Fil:
U veću šerpu staviti sve sastojke za fil i prokuvati da se otope šećer i margarin.
Kada se kore ohlade preseći ih, pa u zeti šerpu i staviti braon koru i zaliti sa par sipaćih kašika filom.
Zatim staviti žutu koru i zaliti sa par kašika filom i tako uraditi i sa preostale 2 kore i utrošiti sav fil.
Sutradan tortu prevrnuti na tanjir i staviti glazuru od čokolade ili samo po posuti orasima.
Kore praviti tako što u dublju posudu staviti jaja, mleko i šećer pa promešati.
Dodati brašno, C prašak za pecivo i C kakao, pa promešati da se masa izjednači.
Peći u namašćenoj i brašnom posutoj modli za tortu ili u đuveču i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Pečena je kada se počnje odvajati od modle.
Drugu koru uraditi kao i prvu koru samo bez C kakaoa. Kore ostaviti da se ohlade, a u međuvremenu pripremiti fil.
Fil:
U veću šerpu staviti sve sastojke za fil i prokuvati da se otope šećer i margarin.
Kada se kore ohlade preseći ih, pa u zeti šerpu i staviti braon koru i zaliti sa par sipaćih kašika filom.
Zatim staviti žutu koru i zaliti sa par kašika filom i tako uraditi i sa preostale 2 kore i utrošiti sav fil.
Sutradan tortu prevrnuti na tanjir i staviti glazuru od čokolade ili samo po posuti orasima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.