burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Bajadera torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

300 g mlevenog keksa

375 g margarina

390 g C šećera u prahu

100 g čokolade za kuvanje

250 g mlevenih oraha

1 čaša soka od narandže

1/2 litre mleka

2 C pudinga od vanile

2 C šlaga

Bajadera torta

Koraci pripreme

1. sloj
Uzeti 300 g keksa, 125 g istopljenog margarina, 130 g C šećera u prahu, 100 g istopljene čokolade za kuvanje i malo soka od narandže.

Sve sastojke umutiti i staviti u frižider da se malo stegne.

2. sloj
250 g mlevenih oraha, 125 g istopljenog margarina, 130 g C šećera u prahu i malo soka od narandže umutiti i staviti u frižider da se malo stegne.

3. sloj
2 C pudinga od vanile skuvati u 1/2 litre mleka sa 4 kašike šećera. Kada se masa ohladi dodati 125 g margarina sa 130 g C šećera u prahu.

Na prikladnu podlogu (npr. tacnu) staviti obruč od kalupa za torte, pa unutar njega rasporediti, poravnati i nabiti prvu smesu.

Zatim staviti drugu i treću smesu, a preko treće umućeni šlag.

Naši proizvodi

Bajadera torta

Koraci pripreme

1. sloj
Uzeti 300 g keksa, 125 g istopljenog margarina, 130 g C šećera u prahu, 100 g istopljene čokolade za kuvanje i malo soka od narandže.

Sve sastojke umutiti i staviti u frižider da se malo stegne.

2. sloj
250 g mlevenih oraha, 125 g istopljenog margarina, 130 g C šećera u prahu i malo soka od narandže umutiti i staviti u frižider da se malo stegne.

3. sloj
2 C pudinga od vanile skuvati u 1/2 litre mleka sa 4 kašike šećera. Kada se masa ohladi dodati 125 g margarina sa 130 g C šećera u prahu.

Na prikladnu podlogu (npr. tacnu) staviti obruč od kalupa za torte, pa unutar njega rasporediti, poravnati i nabiti prvu smesu.

Zatim staviti drugu i treću smesu, a preko treće umućeni šlag.

Autor

Jovanka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept