burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Bajadera torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Kore - sve 3:

9 celih jaja

9 kašika šećera

6 kašika brašna

3 kašike C kakaoa

10 g C praška za pecivo

100 ml ulja

Fil:

300 g mlevenog keksa

300 ml toplog mleka

250 g margarina ili maslaca

150 g C šećera u prahu

150 g pečenog, mlevenog lešnika

Glazura:

100 ml slatke pavlake

100 g crne čokolade

Bajadera torta

Koraci pripreme

Ulupati belanca u čvrstu penu uz postepeno dodavanje šećera.

Zatim im dodavati jedno po jedno žumance i ulje u mlazu.

Na kraju prosejati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve dodati masi od jaja i sjediniti varjačom, ne mikserom.

Istresti sve u obložen pleh od 26cm i staviti da se peče oko 30 minuta.

Ohlađen biskvit preseći na 3 dela.

Keks preliti toplim mlekom i izmešati.

Posebno umutiti maslaca sa šećerom u prahu pa mu dodati mešavinu keksa i opet sve umutiti.

Na kraju dodajemo mleveni lešnik i sve zajedno mešamo.

Slaganje – kora koju poprskamo mlekom pa trećina fila i sve tako 3 puta.

Kada se torta malo stegne, taj fil odgore praviti glazuru.

U vrelu slatku pavlaku potopiti čokoladu, sačekati minut, pa izmešati.

Prohlađenim preliti tortu ili dekorisati po želji.

Preporučujem čokoladu jer bajadera ne ide bez čokolade i odlično se uklapa sa koricama i filom.

Naši proizvodi

Bajadera torta

Koraci pripreme

Ulupati belanca u čvrstu penu uz postepeno dodavanje šećera.

Zatim im dodavati jedno po jedno žumance i ulje u mlazu.

Na kraju prosejati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve dodati masi od jaja i sjediniti varjačom, ne mikserom.

Istresti sve u obložen pleh od 26cm i staviti da se peče oko 30 minuta.

Ohlađen biskvit preseći na 3 dela.

Keks preliti toplim mlekom i izmešati.

Posebno umutiti maslaca sa šećerom u prahu pa mu dodati mešavinu keksa i opet sve umutiti.

Na kraju dodajemo mleveni lešnik i sve zajedno mešamo.

Slaganje – kora koju poprskamo mlekom pa trećina fila i sve tako 3 puta.

Kada se torta malo stegne, taj fil odgore praviti glazuru.

U vrelu slatku pavlaku potopiti čokoladu, sačekati minut, pa izmešati.

Prohlađenim preliti tortu ili dekorisati po želji.

Preporučujem čokoladu jer bajadera ne ide bez čokolade i odlično se uklapa sa koricama i filom.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept