burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Bajadera torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Za dve kore:

16 belanaca

16 kašika kristal šećera

4 kašike ulja

4 kašika brašna

20 kašika mlevenih oraha

1 C prašak za pecivo

Fil 1:

1 l mleka

3 C pudinga od vanile

250 g margarina

250 g C šećera u prahu

200 g pečenog mlevenog lešnika

150 g mlevenog keksa

Fil 2:

16 žumanaca

20 kašika kristal šećera

250 g margarina

300 g crne čokolade

Glazura:

150 g čokolade

Bajadera torta

Koraci pripreme

Ukljucite rernu na 180 stepeni. Penasto umutite 8 belanca, pa postepeno dodajte 8 kašika kristal šećera.

Kada ste to penasto umutili dodajte 2 kašike ulja, 2 kašike brašna, pola kesice C praška za pecivo i 10 kašika mlevenih oraha.

Sve to ručno promešajte i smesu sipajte u pleh 30x30, ja koristim 30x40, zatim peći oko 20 min. sve zavisi od rerne. Napraviti ovakve 2 kore.

Fil 1:
U šerpu stavite oko 800 ml mleka da se greje na srednjoj temperaturi, u preostala 200 ml mleka dodajte 3 C pudinga i sve lepo promešajte da nema grudvica.

Kada mleko provri zakuvati puding dok se ne zgusne, skloniti sa vatre da se ohladi.

Penasto umutiti 250 g margarina sa 250 g C šećera u prahu, u tu smesu dodati ohlađen puding sve dobro promešajte i na kraju dodati lešnik i keks.

Fil 2:
Penasto umutiti 16 žumanca sa 20 kašika kristal šećera, umućenu masu kuvati na pari oko 15 min. opet sve zavisi od jačine ringle. Masu ostaviti da se ohladi.

Penasto umutiti margarin i tu dodati ohlađen fil sa žumancima i mutiti dok se sve ne sjedini, sjedinjenoj masi dodati 300 g otopljene crne čokolade i sve dobro sjediniti.

Filovati kora - fil sa lešnikom - fil sa čokoladom - kora i sve tako redom, zatim odozgo glazura od čokolade.

Naši proizvodi

Bajadera torta

Koraci pripreme

Ukljucite rernu na 180 stepeni. Penasto umutite 8 belanca, pa postepeno dodajte 8 kašika kristal šećera.

Kada ste to penasto umutili dodajte 2 kašike ulja, 2 kašike brašna, pola kesice C praška za pecivo i 10 kašika mlevenih oraha.

Sve to ručno promešajte i smesu sipajte u pleh 30x30, ja koristim 30x40, zatim peći oko 20 min. sve zavisi od rerne. Napraviti ovakve 2 kore.

Fil 1:
U šerpu stavite oko 800 ml mleka da se greje na srednjoj temperaturi, u preostala 200 ml mleka dodajte 3 C pudinga i sve lepo promešajte da nema grudvica.

Kada mleko provri zakuvati puding dok se ne zgusne, skloniti sa vatre da se ohladi.

Penasto umutiti 250 g margarina sa 250 g C šećera u prahu, u tu smesu dodati ohlađen puding sve dobro promešajte i na kraju dodati lešnik i keks.

Fil 2:
Penasto umutiti 16 žumanca sa 20 kašika kristal šećera, umućenu masu kuvati na pari oko 15 min. opet sve zavisi od jačine ringle. Masu ostaviti da se ohladi.

Penasto umutiti margarin i tu dodati ohlađen fil sa žumancima i mutiti dok se sve ne sjedini, sjedinjenoj masi dodati 300 g otopljene crne čokolade i sve dobro sjediniti.

Filovati kora - fil sa lešnikom - fil sa čokoladom - kora i sve tako redom, zatim odozgo glazura od čokolade.

Autor

Marina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept