0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 l mleka
3 kesice C pudinga od vanile
450 g C šećera u prahu
3x125 g putera
200 g oraha
300 g mlevenog keksa
100 g čokolade
I deo:
Prokuvati 1/2 l mleka i 125 g C šećera u prahu. U tom mleku skuvati 3 C pudinga od vanile koji se prethodno umeša u kafenoj šoljici sa mlekom. Kada se to prohladi, dodati 125 g umućenog putera.
II deo:
200 g mlevenih oraha popariti (preliti sa 2 šoljice ključalog mleka) i dodati 200 g C šećera u prahu. Kada se prohladi, dodati 125 g putera.
III deo:
300 g mlevenog keksa izmešati sa 100 g rendane čokolade, 125 g C šećera u prahu i sipati oko 0,2 ml mleka (može i sok od pomorandže).
Kada se izmeša, dodati 125 g umućenog putera.
Na poslužavniku ređati ovim redosledom: III deo, II deo i I deo. Odozgo staviti 3 C šlaga.
I deo:
Prokuvati 1/2 l mleka i 125 g C šećera u prahu. U tom mleku skuvati 3 C pudinga od vanile koji se prethodno umeša u kafenoj šoljici sa mlekom. Kada se to prohladi, dodati 125 g umućenog putera.
II deo:
200 g mlevenih oraha popariti (preliti sa 2 šoljice ključalog mleka) i dodati 200 g C šećera u prahu. Kada se prohladi, dodati 125 g putera.
III deo:
300 g mlevenog keksa izmešati sa 100 g rendane čokolade, 125 g C šećera u prahu i sipati oko 0,2 ml mleka (može i sok od pomorandže).
Kada se izmeša, dodati 125 g umućenog putera.
Na poslužavniku ređati ovim redosledom: III deo, II deo i I deo. Odozgo staviti 3 C šlaga.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.