burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Bajadera torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

1 l mleka

3 kesice C pudinga od vanile

450 g C šećera u prahu

3x125 g putera

200 g oraha

300 g mlevenog keksa

100 g čokolade

Bajadera torta

Koraci pripreme

I deo:
Prokuvati 1/2 l mleka i 125 g C šećera u prahu. U tom mleku skuvati 3 C pudinga od vanile koji se prethodno umeša u kafenoj šoljici sa mlekom. Kada se to prohladi, dodati 125 g umućenog putera.

II deo:
200 g mlevenih oraha popariti (preliti sa 2 šoljice ključalog mleka) i dodati 200 g C šećera u prahu. Kada se prohladi, dodati 125 g putera.

III deo:
300 g mlevenog keksa izmešati sa 100 g rendane čokolade, 125 g C šećera u prahu i sipati oko 0,2 ml mleka (može i sok od pomorandže).

Kada se izmeša, dodati 125 g umućenog putera.

Na poslužavniku ređati ovim redosledom: III deo, II deo i I deo. Odozgo staviti 3 C šlaga.

Naši proizvodi

Bajadera torta

Koraci pripreme

I deo:
Prokuvati 1/2 l mleka i 125 g C šećera u prahu. U tom mleku skuvati 3 C pudinga od vanile koji se prethodno umeša u kafenoj šoljici sa mlekom. Kada se to prohladi, dodati 125 g umućenog putera.

II deo:
200 g mlevenih oraha popariti (preliti sa 2 šoljice ključalog mleka) i dodati 200 g C šećera u prahu. Kada se prohladi, dodati 125 g putera.

III deo:
300 g mlevenog keksa izmešati sa 100 g rendane čokolade, 125 g C šećera u prahu i sipati oko 0,2 ml mleka (može i sok od pomorandže).

Kada se izmeša, dodati 125 g umućenog putera.

Na poslužavniku ređati ovim redosledom: III deo, II deo i I deo. Odozgo staviti 3 C šlaga.

Autor

Ivanka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept