burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Bajadera torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Za koru

300 g mlevenog keksa

125 g šećera u prahu

2 dl soka od narandže

200 g putera

50 g čokolade za kuvanje

Za fil I

1 l mleka

2 pudinga od vanile C

5 kašika brašna

250 g putera

200 g šećera u prahu C

300 g keksa

2 dl soka od narandže

Za fil II

200 g mlevenih oraha

125 g putera

125 g šećera u prahu C

2 dl mleka

2 šlaga

Bajadera torta

Koraci pripreme

Kora:
Mleveni keks natopiti sokom od narandže. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati natopljen keks i otopljenu čokoladu, te dobro izmešati.

Fil I:
U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka i kuvati dok ne proključa.

Ostatak mleka umutiti sa praškom za puding od vanile i brašnom. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.

Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati u ohlađen puding i mešati dok se ne dobije fina kremasta masa.

Fil II:
Mlevene orahe popariti ključalim mlekom. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati poparene orahe i dobro izmešati.

Finalni postupak:
Na tacnu za tortu sipati smesu za koru i formirati željeni oblik. Zatim naneti fil I i ravnomerno ga rasporediti. Prekriti ”pti ber” keksom, prethodno natopljenim sokom od narandže i premazati filom II.

Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te premazati tortu i dekorisati je po želji.

Naši proizvodi

Bajadera torta

Koraci pripreme

Kora:
Mleveni keks natopiti sokom od narandže. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati natopljen keks i otopljenu čokoladu, te dobro izmešati.

Fil I:
U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka i kuvati dok ne proključa.

Ostatak mleka umutiti sa praškom za puding od vanile i brašnom. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.

Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati u ohlađen puding i mešati dok se ne dobije fina kremasta masa.

Fil II:
Mlevene orahe popariti ključalim mlekom. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati poparene orahe i dobro izmešati.

Finalni postupak:
Na tacnu za tortu sipati smesu za koru i formirati željeni oblik. Zatim naneti fil I i ravnomerno ga rasporediti. Prekriti ”pti ber” keksom, prethodno natopljenim sokom od narandže i premazati filom II.

Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te premazati tortu i dekorisati je po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept