burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija25 porcija

Aurelio torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
25 porcija

Sastojci

12 jaja

900 g kristal šećera

250 g C šećera u prahu

4 kašike brašna

4 C pudinga od vanile

1 l mleka

150 g plazma keksa

1 konzerva ananasa

300 g višanja

500 g margarina

400 g C krem šlaga

200 g pečenih krupno mlevenih oraha

1 C želatin

Aurelio torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti 6 belanaca u čvrst šne i dodati tokom mućenja 300 g kristal šećera. Kada dobro umutite belanca u njih dodajete 100 g krupno mlevenih oraha i 2 kašike brašna.

Ovako pripremiti 2 korekoje se razlivaju u plehu koji je podmazan i obložen pek papirom. Peći - sušiti 45 minuta u rerni.

Fil:
Staviti 1 l mleka da se skuva, a prethodno odvojiti 1 čašu mleka u koju ćete razmutiti 3 C pudinga od vanile i 15 kašika šećera.

Kada mkeko provri ukuvati C puding i tokom kuvanja dodati 12 žumanaca da se dobro ukuvaju u pudingu. Skuvani fil ostaviti da se ohladi.

Kada je fil ohlađen dodati u krem od vanile 2 dobro umućena margarina sa 250 g C šećera u prahu.

Ovako pripremljen fil podeliti na 2 dela, u jedan dodati 150 g plazma keksa, a drugi ostaje žut.

Tortu filovati tako što se preko prve kore premaže fil sa plazmom, pa preko naseckati 300 g ananasa i umutiti 150 g C krem šlaga koji treba premazati preko ananasa.

Staviti zatim drugu koru i premazati drugom plovinom fila.

Kada se torta ohladi preliti je sa višnjama koje treba prethodno ukuvati u 250 ml vode sa 5 kašika šećera i sa 1 C pudingom od vanile.

Višnje moraju da se prohlade pre prelivanja.

Vratiti tortu u frižider sat vremena i zatim dekorisati sa 250 g C krem šlaga.

Naši proizvodi

Aurelio torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti 6 belanaca u čvrst šne i dodati tokom mućenja 300 g kristal šećera. Kada dobro umutite belanca u njih dodajete 100 g krupno mlevenih oraha i 2 kašike brašna.

Ovako pripremiti 2 korekoje se razlivaju u plehu koji je podmazan i obložen pek papirom. Peći - sušiti 45 minuta u rerni.

Fil:
Staviti 1 l mleka da se skuva, a prethodno odvojiti 1 čašu mleka u koju ćete razmutiti 3 C pudinga od vanile i 15 kašika šećera.

Kada mkeko provri ukuvati C puding i tokom kuvanja dodati 12 žumanaca da se dobro ukuvaju u pudingu. Skuvani fil ostaviti da se ohladi.

Kada je fil ohlađen dodati u krem od vanile 2 dobro umućena margarina sa 250 g C šećera u prahu.

Ovako pripremljen fil podeliti na 2 dela, u jedan dodati 150 g plazma keksa, a drugi ostaje žut.

Tortu filovati tako što se preko prve kore premaže fil sa plazmom, pa preko naseckati 300 g ananasa i umutiti 150 g C krem šlaga koji treba premazati preko ananasa.

Staviti zatim drugu koru i premazati drugom plovinom fila.

Kada se torta ohladi preliti je sa višnjama koje treba prethodno ukuvati u 250 ml vode sa 5 kašika šećera i sa 1 C pudingom od vanile.

Višnje moraju da se prohlade pre prelivanja.

Vratiti tortu u frižider sat vremena i zatim dekorisati sa 250 g C krem šlaga.

Autor

Dušica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept