burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12 komada

Aleks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12 komada

Sastojci

300 g mlevenog keksa

375 g margarina

390 g C šećera u prahu

100 g čokolade za kuvanje

250 g mlevenih oraha

200 ml soka od pomorandže

1/2 l mleka

4 kašike kristal šećera

2 C pudinga vanila

2 kesice C šlaga

Aleks torta

Koraci pripreme

1 kora:
Pomešati mleveni keks, 125 g istopljenog margarina, 130 g C šećera u prahu, 100 g istopljene čokolade za kuvanje i malo soka od pomorandže, umutiti i staviti u frižider da se stegne.

2 kora:
Pomešati 250 g mlevenih oraha, 125 g istopljenog margarina, 130 g C šećera u prahu i malo soka od pomorandže, dobro umutiti i staviti u frižider da se stegne.

3 kora:
U 1/2 l mleka skuvati 2 C pudinga od vanile i dodati 4 kašike šećera. Kada se masa ohladi, dodati 125 g margarina i 130 g C šećera u prahu.

Na tacnu staviti prvu koru i oblikovati po želji. Preko nje drugu, pa treću.

Tortu dekorisati C šlagom i po želji staviti rendanu čokoladu ili šarene mrvice.

Naši proizvodi

Aleks torta

Koraci pripreme

1 kora:
Pomešati mleveni keks, 125 g istopljenog margarina, 130 g C šećera u prahu, 100 g istopljene čokolade za kuvanje i malo soka od pomorandže, umutiti i staviti u frižider da se stegne.

2 kora:
Pomešati 250 g mlevenih oraha, 125 g istopljenog margarina, 130 g C šećera u prahu i malo soka od pomorandže, dobro umutiti i staviti u frižider da se stegne.

3 kora:
U 1/2 l mleka skuvati 2 C pudinga od vanile i dodati 4 kašike šećera. Kada se masa ohladi, dodati 125 g margarina i 130 g C šećera u prahu.

Na tacnu staviti prvu koru i oblikovati po želji. Preko nje drugu, pa treću.

Tortu dekorisati C šlagom i po želji staviti rendanu čokoladu ili šarene mrvice.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept