0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
400 ml vode
300 g šećera
18 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
4 kašike ulja
3 kašike džema od kajsije
2 kašičice C sode bikarbone
100 g mlevenih oraha
500 ml vode
2 kesice C pudinga od čokolade
200 g posne čokolade
250 g margarina
300 g C šećera u prahu
300 g posnog mlevenog keksa
500 g C šlaga
Umešati u 400 ml vode 300 g šećera, dodati 18 kašika brašna, 2 kašike C kakaoa, 4 kašike ulja, 3 kašike džema od kajsije, 2 kašičice C sode bikarbone i 100 g oraha.
Smesu umutiti i peći u plehu preko pek papira na 180 C oko 45 min.
Fil:
U 500 ml proključale vode umešati 2 kesice C pudinga od čokolade. U skuvani puding dodati 200 g čokolade.
Posebno umutiti 250 g margarina sa 300 g C šećera u prahu. Kada je margarin umućen dodati kašiku po kašiku ohlađenog fila sa pudingom i dodati mleveni keks.
Sve sjediniti i filovati tortu. Koru podelite na dva dela. Kora, fil, preko fila umućen C šlag krem. Preko šlaga druga kora, fil i preko fila opet šlag.
Tortu dekorisati po želji.
Umešati u 400 ml vode 300 g šećera, dodati 18 kašika brašna, 2 kašike C kakaoa, 4 kašike ulja, 3 kašike džema od kajsije, 2 kašičice C sode bikarbone i 100 g oraha.
Smesu umutiti i peći u plehu preko pek papira na 180 C oko 45 min.
Fil:
U 500 ml proključale vode umešati 2 kesice C pudinga od čokolade. U skuvani puding dodati 200 g čokolade.
Posebno umutiti 250 g margarina sa 300 g C šećera u prahu. Kada je margarin umućen dodati kašiku po kašiku ohlađenog fila sa pudingom i dodati mleveni keks.
Sve sjediniti i filovati tortu. Koru podelite na dva dela. Kora, fil, preko fila umućen C šlag krem. Preko šlaga druga kora, fil i preko fila opet šlag.
Tortu dekorisati po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.