burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija5

Uskršnji biskvit kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
5

Sastojci

Sastojci:

4 komada Jaja

100 g Šećer

150 g Maslac

100 ml Jogurt

400 g Brašno

1 kesica C Prašak za pecivo

1 kesica C Vanilin šećer

3 kašika C Kakao prah

Uskršnji biskvit kolač

Za sve ljubitelje tradicionalnih biskvita koji vole brže, a efektne poslastice.

Koraci pripreme

Mućenje:

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca penasto umutiti sa šećerom. Dodati im žumanca, a onda i otopljeni maslac i nastaviti sa mućenjem. Zatim dodati jogurt i vanilin šećer. Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umutiti u homogenu smesu.

Dalji postupak

Odvojiti 1/ 3 smese, pa joj dodati kakao. Sve izjednačiti, pa smesu izliti u manji kalup stranica 15× 15 cm. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 190 stepeni oko 15- ak minuta.

Priprema tamnog biskvita

Sačekati da se tamni biskvit sasvim ohladi, pa modlom u obliku zeca vaditi oblike. Postupak ponavljati dok ima materijala.

Finalni postupak

Pripremiti duguljasti kalup dimenzija 20× 7 cm i obložiti ga pek papirom. Po dnu rasporediti par kašika preostale žute smese. Preko rasporediti izrezane zeke jedan iza drugog celom dužinom. Sve zaliti preostalom žutom smesom.

Pečenje:

Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 190 stepeni oko pola sata. Ostaviti da se prohladi, pa seći i služiti.

Naši proizvodi

Uskršnji biskvit kolač

Za sve ljubitelje tradicionalnih biskvita koji vole brže, a efektne poslastice.

Koraci pripreme

Mućenje:

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca penasto umutiti sa šećerom. Dodati im žumanca, a onda i otopljeni maslac i nastaviti sa mućenjem. Zatim dodati jogurt i vanilin šećer. Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umutiti u homogenu smesu.

Dalji postupak

Odvojiti 1/ 3 smese, pa joj dodati kakao. Sve izjednačiti, pa smesu izliti u manji kalup stranica 15× 15 cm. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 190 stepeni oko 15- ak minuta.

Priprema tamnog biskvita

Sačekati da se tamni biskvit sasvim ohladi, pa modlom u obliku zeca vaditi oblike. Postupak ponavljati dok ima materijala.

Finalni postupak

Pripremiti duguljasti kalup dimenzija 20× 7 cm i obložiti ga pek papirom. Po dnu rasporediti par kašika preostale žute smese. Preko rasporediti izrezane zeke jedan iza drugog celom dužinom. Sve zaliti preostalom žutom smesom.

Pečenje:

Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 190 stepeni oko pola sata. Ostaviti da se prohladi, pa seći i služiti.

Autor

Sandra Stojiljković Cvetković
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept