0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
5
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
5
4 komada Jaja
150 g Maslac
100 ml Jogurt
400 g Brašno
Za sve ljubitelje tradicionalnih biskvita koji vole brže, a efektne poslastice.
Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca penasto umutiti sa šećerom. Dodati im žumanca, a onda i otopljeni maslac i nastaviti sa mućenjem. Zatim dodati jogurt i vanilin šećer. Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umutiti u homogenu smesu.
Odvojiti 1/ 3 smese, pa joj dodati kakao. Sve izjednačiti, pa smesu izliti u manji kalup stranica 15× 15 cm. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 190 stepeni oko 15- ak minuta.
Sačekati da se tamni biskvit sasvim ohladi, pa modlom u obliku zeca vaditi oblike. Postupak ponavljati dok ima materijala.
Pripremiti duguljasti kalup dimenzija 20× 7 cm i obložiti ga pek papirom. Po dnu rasporediti par kašika preostale žute smese. Preko rasporediti izrezane zeke jedan iza drugog celom dužinom. Sve zaliti preostalom žutom smesom.
Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 190 stepeni oko pola sata. Ostaviti da se prohladi, pa seći i služiti.
Za sve ljubitelje tradicionalnih biskvita koji vole brže, a efektne poslastice.
Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca penasto umutiti sa šećerom. Dodati im žumanca, a onda i otopljeni maslac i nastaviti sa mućenjem. Zatim dodati jogurt i vanilin šećer. Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umutiti u homogenu smesu.
Odvojiti 1/ 3 smese, pa joj dodati kakao. Sve izjednačiti, pa smesu izliti u manji kalup stranica 15× 15 cm. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 190 stepeni oko 15- ak minuta.
Sačekati da se tamni biskvit sasvim ohladi, pa modlom u obliku zeca vaditi oblike. Postupak ponavljati dok ima materijala.
Pripremiti duguljasti kalup dimenzija 20× 7 cm i obložiti ga pek papirom. Po dnu rasporediti par kašika preostale žute smese. Preko rasporediti izrezane zeke jedan iza drugog celom dužinom. Sve zaliti preostalom žutom smesom.
Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 190 stepeni oko pola sata. Ostaviti da se prohladi, pa seći i služiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.