burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40-50

Šubare sa jafa keksom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40-50

Sastojci

Kora:

6 jaja

10 kašika šećera

10 kašika brašna

5 kašika vode

3 kašike C kakaoa

1 C prašak za pecivo

Fil:

1/2 l mleka

5 kašika šećera

7 kašika brašna

200 g margarina

7 kašika C šećera u prahu

1 C vanilin šećer

I još:

C kokosovo brašno

300 g mini jafa keksa

Šubare sa jafa keksom

Koraci pripreme

Kora:
Belanca sa 10 kašika šećera umutiti u čvrst sneg, potom postepeno dodavati 5 kašika vode. U to dodati 6 žumanaca i dobro sjediniti masu.

Brašno, C kakao i C prašak za pecivo pomešati i lagano varjačom umešati u preostalu smesu. Koru peći na 200 stepeni oko 35 minuta.

Fil:
Od 1/2 litre mleka odvojiti pola i dodati brašno šećer i C vanilin šećer i umutiti mikserom da ne bi bilo grudvica, a preostalo mleko staviti da provri.

Kada mleko provri staviti smesu sa brašnom i mešati dok se ne zgusne. Kada se prohladi dodati umućeni margarin pomešan sa C šećerom u prahu.

Vaditi krugove sa modlicom za šubare, i izmedju testa i jafe stavljati fil, a takođe i sa strane premazati filom, i uvaljati u C kokos.

Naši proizvodi

Šubare sa jafa keksom

Koraci pripreme

Kora:
Belanca sa 10 kašika šećera umutiti u čvrst sneg, potom postepeno dodavati 5 kašika vode. U to dodati 6 žumanaca i dobro sjediniti masu.

Brašno, C kakao i C prašak za pecivo pomešati i lagano varjačom umešati u preostalu smesu. Koru peći na 200 stepeni oko 35 minuta.

Fil:
Od 1/2 litre mleka odvojiti pola i dodati brašno šećer i C vanilin šećer i umutiti mikserom da ne bi bilo grudvica, a preostalo mleko staviti da provri.

Kada mleko provri staviti smesu sa brašnom i mešati dok se ne zgusne. Kada se prohladi dodati umućeni margarin pomešan sa C šećerom u prahu.

Vaditi krugove sa modlicom za šubare, i izmedju testa i jafe stavljati fil, a takođe i sa strane premazati filom, i uvaljati u C kokos.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept