0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
40-50
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40-50
6 jaja
10 kašika šećera
10 kašika brašna
5 kašika vode
3 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
1/2 l mleka
5 kašika šećera
7 kašika brašna
200 g margarina
7 kašika C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
C kokosovo brašno
300 g mini jafa keksa
Kora:
Belanca sa 10 kašika šećera umutiti u čvrst sneg, potom postepeno dodavati 5 kašika vode. U to dodati 6 žumanaca i dobro sjediniti masu.
Brašno, C kakao i C prašak za pecivo pomešati i lagano varjačom umešati u preostalu smesu. Koru peći na 200 stepeni oko 35 minuta.
Fil:
Od 1/2 litre mleka odvojiti pola i dodati brašno šećer i C vanilin šećer i umutiti mikserom da ne bi bilo grudvica, a preostalo mleko staviti da provri.
Kada mleko provri staviti smesu sa brašnom i mešati dok se ne zgusne. Kada se prohladi dodati umućeni margarin pomešan sa C šećerom u prahu.
Vaditi krugove sa modlicom za šubare, i izmedju testa i jafe stavljati fil, a takođe i sa strane premazati filom, i uvaljati u C kokos.
Kora:
Belanca sa 10 kašika šećera umutiti u čvrst sneg, potom postepeno dodavati 5 kašika vode. U to dodati 6 žumanaca i dobro sjediniti masu.
Brašno, C kakao i C prašak za pecivo pomešati i lagano varjačom umešati u preostalu smesu. Koru peći na 200 stepeni oko 35 minuta.
Fil:
Od 1/2 litre mleka odvojiti pola i dodati brašno šećer i C vanilin šećer i umutiti mikserom da ne bi bilo grudvica, a preostalo mleko staviti da provri.
Kada mleko provri staviti smesu sa brašnom i mešati dok se ne zgusne. Kada se prohladi dodati umućeni margarin pomešan sa C šećerom u prahu.
Vaditi krugove sa modlicom za šubare, i izmedju testa i jafe stavljati fil, a takođe i sa strane premazati filom, i uvaljati u C kokos.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.