burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija60

Sitni posni kolači

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
60

Sastojci

Testo:

500 g brašna

250 g C Šećer u prahu

2 kesica C Vanilin šećer

250 g margarina

malo rendane korice od limuna

Fil za jastučiće:

100 g džema

Fil za školjkice 1

50 g mlevenog badema

1 kašika C Šećer u prahu

nekoliko kapi sok od limuna

20 komad celih badema

Fil za školjkice 2

25 g Dr.Oetker crne čokolade

1 kašičica ulja

Posipanje:

150 g C Šećer u prahu

1 kesica C Vanilin šećer

Sitni posni kolači

Jednostavni mirisni kolačići. Od istog testa može da se napravi bezbroj vrsta. Ja sam napravila tri varijante. Mogu da stoje više dana, a da ne menjaju ukus , tako da su zgodni za pripremu pred veća slavlja .

Koraci pripreme

Korak 1

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti u frižideru da malo očvrsne radi lakšeg oblikovanja kolačića. Posle pola sata izvaditi testo i podeliti na dva dela. Jedan deo rastanjiti na 3-5mm, pa modlom vaditi reckaste pravougaonike. Na pola svakog kolačića staviti džem ( ja sam koristila gust džem od pomorandže), pa ga presaviti i preklopiti.Malo pritisnuti ivice da ne iscuri džem. Poređati u pleh za pečenje. Treba da ih bude oko 20komada ( zavisi od veličine modle)

Korak 2

Drugu polovinu testa rastanjiti na istu debljinu i modlicom vaditi kružne keksiće. Pola krugova nafilovati sa malo paste od mlevenog badema, preklopiti i na vrh utisnuti ceo badem.Ivice zatvoriti viljuškom da dobiju oblik školjkica. Drugu polovinu nafilovati otopljenom čokoladom i na isti način preklopiti.I njih poređati u pleh za pečenje.

Pečenje

Kolačiće peći 10 do 15 minuta na srednjoj visini u rerni na 180-200 stepeni. Kada malo porumene, gotovi su .

Posipanje

Kako koja tura kolačića bude pečena, odmah ih uvaljati u prah šećer i vanilu. Cela kuća će zamirisati na slavlje.
Kada se ohlade mogu da se čuvaju u kutiji za keks do momenta serviranja.

Naši proizvodi

Sitni posni kolači

Jednostavni mirisni kolačići. Od istog testa može da se napravi bezbroj vrsta. Ja sam napravila tri varijante. Mogu da stoje više dana, a da ne menjaju ukus , tako da su zgodni za pripremu pred veća slavlja .

Koraci pripreme

Korak 1

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti u frižideru da malo očvrsne radi lakšeg oblikovanja kolačića. Posle pola sata izvaditi testo i podeliti na dva dela. Jedan deo rastanjiti na 3-5mm, pa modlom vaditi reckaste pravougaonike. Na pola svakog kolačića staviti džem ( ja sam koristila gust džem od pomorandže), pa ga presaviti i preklopiti.Malo pritisnuti ivice da ne iscuri džem. Poređati u pleh za pečenje. Treba da ih bude oko 20komada ( zavisi od veličine modle)

Korak 2

Drugu polovinu testa rastanjiti na istu debljinu i modlicom vaditi kružne keksiće. Pola krugova nafilovati sa malo paste od mlevenog badema, preklopiti i na vrh utisnuti ceo badem.Ivice zatvoriti viljuškom da dobiju oblik školjkica. Drugu polovinu nafilovati otopljenom čokoladom i na isti način preklopiti.I njih poređati u pleh za pečenje.

Pečenje

Kolačiće peći 10 do 15 minuta na srednjoj visini u rerni na 180-200 stepeni. Kada malo porumene, gotovi su .

Posipanje

Kako koja tura kolačića bude pečena, odmah ih uvaljati u prah šećer i vanilu. Cela kuća će zamirisati na slavlje.
Kada se ohlade mogu da se čuvaju u kutiji za keks do momenta serviranja.

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept