1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
60
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
60
500 g brašna
250 g margarina
malo rendane korice od limuna
100 g džema
50 g mlevenog badema
nekoliko kapi sok od limuna
20 komad celih badema
25 g Dr.Oetker crne čokolade
1 kašičica ulja
Jednostavni mirisni kolačići. Od istog testa može da se napravi bezbroj vrsta. Ja sam napravila tri varijante. Mogu da stoje više dana, a da ne menjaju ukus , tako da su zgodni za pripremu pred veća slavlja .
Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti u frižideru da malo očvrsne radi lakšeg oblikovanja kolačića. Posle pola sata izvaditi testo i podeliti na dva dela. Jedan deo rastanjiti na 3-5mm, pa modlom vaditi reckaste pravougaonike. Na pola svakog kolačića staviti džem ( ja sam koristila gust džem od pomorandže), pa ga presaviti i preklopiti.Malo pritisnuti ivice da ne iscuri džem. Poređati u pleh za pečenje. Treba da ih bude oko 20komada ( zavisi od veličine modle)
Drugu polovinu testa rastanjiti na istu debljinu i modlicom vaditi kružne keksiće. Pola krugova nafilovati sa malo paste od mlevenog badema, preklopiti i na vrh utisnuti ceo badem.Ivice zatvoriti viljuškom da dobiju oblik školjkica. Drugu polovinu nafilovati otopljenom čokoladom i na isti način preklopiti.I njih poređati u pleh za pečenje.
Kolačiće peći 10 do 15 minuta na srednjoj visini u rerni na 180-200 stepeni. Kada malo porumene, gotovi su .
Kako koja tura kolačića bude pečena, odmah ih uvaljati u prah šećer i vanilu. Cela kuća će zamirisati na slavlje.
Kada se ohlade mogu da se čuvaju u kutiji za keks do momenta serviranja.
Jednostavni mirisni kolačići. Od istog testa može da se napravi bezbroj vrsta. Ja sam napravila tri varijante. Mogu da stoje više dana, a da ne menjaju ukus , tako da su zgodni za pripremu pred veća slavlja .
Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti u frižideru da malo očvrsne radi lakšeg oblikovanja kolačića. Posle pola sata izvaditi testo i podeliti na dva dela. Jedan deo rastanjiti na 3-5mm, pa modlom vaditi reckaste pravougaonike. Na pola svakog kolačića staviti džem ( ja sam koristila gust džem od pomorandže), pa ga presaviti i preklopiti.Malo pritisnuti ivice da ne iscuri džem. Poređati u pleh za pečenje. Treba da ih bude oko 20komada ( zavisi od veličine modle)
Drugu polovinu testa rastanjiti na istu debljinu i modlicom vaditi kružne keksiće. Pola krugova nafilovati sa malo paste od mlevenog badema, preklopiti i na vrh utisnuti ceo badem.Ivice zatvoriti viljuškom da dobiju oblik školjkica. Drugu polovinu nafilovati otopljenom čokoladom i na isti način preklopiti.I njih poređati u pleh za pečenje.
Kolačiće peći 10 do 15 minuta na srednjoj visini u rerni na 180-200 stepeni. Kada malo porumene, gotovi su .
Kako koja tura kolačića bude pečena, odmah ih uvaljati u prah šećer i vanilu. Cela kuća će zamirisati na slavlje.
Kada se ohlade mogu da se čuvaju u kutiji za keks do momenta serviranja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.