burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20

Ruske kape/ Šubarice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora

6 jaja

120 g šećera

40 ml ulja

70 ml mleka

100 g brašna

40 g C Kakao prah

6 g C Prašak za pecivo

Fil

500 ml mleka

70 g šećera

40 g brašna

40 g C Čvrstin

140 g margarina

40 g C Šećer u prahu

Za valjanje

50 g C Kokosovo brašno

Glazura

100 g crne čokolade

25 ml ulja

Ruske kape/ Šubarice

Jedan od omiljenih kolača iz detinjstva.

Koraci pripreme

Priprema kore

Umućenim belancima dodajte šećer, mutite kratko pa dodajte i žumanca i umutite. Nakon toga u činiju sipajte mleko i ulje, sve sjedinite mikserom pa dodajte brašno, kakao prah i malo praška za pecivo, mutite najmanjom brzinom miksera još kratko. Smesu izlijte u veliki pleh od rerne obložen pek papirom i pecite 15ak minuta na 180 stepeni. Bocnite koru na kraju čačkalicom, ukoliko čačkalica izadje čista kora je gotova.

Fil

Za fil, u polovinu mleka sipajte šećer i vanilin šećer, pa nakon što provri, dodajte ostatak mleka pomešan sa čvrstinom i brašnom. Dok se fil hladi, kalupom izvadite kružiće za ruske kape. Kalup je prečnika 6cm. Ohladjenom filu dodajte prethodno umućen margarin sa šećerom u prahu. Za lakše filovanje tortica dodatno ohladite fil.

Filovanje

Za lakše filovanje tortica dodatno ohladite fil. Svaku nafilovanu kapicu uvaljajte u kokos i prelijte crnom čokoladom koju ste prethodno na niskoj temperaturi ringle otopili sa uljem.

Naši proizvodi

Ruske kape/ Šubarice

Jedan od omiljenih kolača iz detinjstva.

Koraci pripreme

Priprema kore

Umućenim belancima dodajte šećer, mutite kratko pa dodajte i žumanca i umutite. Nakon toga u činiju sipajte mleko i ulje, sve sjedinite mikserom pa dodajte brašno, kakao prah i malo praška za pecivo, mutite najmanjom brzinom miksera još kratko. Smesu izlijte u veliki pleh od rerne obložen pek papirom i pecite 15ak minuta na 180 stepeni. Bocnite koru na kraju čačkalicom, ukoliko čačkalica izadje čista kora je gotova.

Fil

Za fil, u polovinu mleka sipajte šećer i vanilin šećer, pa nakon što provri, dodajte ostatak mleka pomešan sa čvrstinom i brašnom. Dok se fil hladi, kalupom izvadite kružiće za ruske kape. Kalup je prečnika 6cm. Ohladjenom filu dodajte prethodno umućen margarin sa šećerom u prahu. Za lakše filovanje tortica dodatno ohladite fil.

Filovanje

Za lakše filovanje tortica dodatno ohladite fil. Svaku nafilovanu kapicu uvaljajte u kokos i prelijte crnom čokoladom koju ste prethodno na niskoj temperaturi ringle otopili sa uljem.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept