0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
20
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20
6 jaja
120 g šećera
40 ml ulja
70 ml mleka
100 g brašna
500 ml mleka
70 g šećera
40 g brašna
140 g margarina
100 g crne čokolade
25 ml ulja
Jedan od omiljenih kolača iz detinjstva.
Umućenim belancima dodajte šećer, mutite kratko pa dodajte i žumanca i umutite. Nakon toga u činiju sipajte mleko i ulje, sve sjedinite mikserom pa dodajte brašno, kakao prah i malo praška za pecivo, mutite najmanjom brzinom miksera još kratko. Smesu izlijte u veliki pleh od rerne obložen pek papirom i pecite 15ak minuta na 180 stepeni. Bocnite koru na kraju čačkalicom, ukoliko čačkalica izadje čista kora je gotova.
Za fil, u polovinu mleka sipajte šećer i vanilin šećer, pa nakon što provri, dodajte ostatak mleka pomešan sa čvrstinom i brašnom. Dok se fil hladi, kalupom izvadite kružiće za ruske kape. Kalup je prečnika 6cm. Ohladjenom filu dodajte prethodno umućen margarin sa šećerom u prahu. Za lakše filovanje tortica dodatno ohladite fil.
Za lakše filovanje tortica dodatno ohladite fil. Svaku nafilovanu kapicu uvaljajte u kokos i prelijte crnom čokoladom koju ste prethodno na niskoj temperaturi ringle otopili sa uljem.
Jedan od omiljenih kolača iz detinjstva.
Umućenim belancima dodajte šećer, mutite kratko pa dodajte i žumanca i umutite. Nakon toga u činiju sipajte mleko i ulje, sve sjedinite mikserom pa dodajte brašno, kakao prah i malo praška za pecivo, mutite najmanjom brzinom miksera još kratko. Smesu izlijte u veliki pleh od rerne obložen pek papirom i pecite 15ak minuta na 180 stepeni. Bocnite koru na kraju čačkalicom, ukoliko čačkalica izadje čista kora je gotova.
Za fil, u polovinu mleka sipajte šećer i vanilin šećer, pa nakon što provri, dodajte ostatak mleka pomešan sa čvrstinom i brašnom. Dok se fil hladi, kalupom izvadite kružiće za ruske kape. Kalup je prečnika 6cm. Ohladjenom filu dodajte prethodno umućen margarin sa šećerom u prahu. Za lakše filovanje tortica dodatno ohladite fil.
Za lakše filovanje tortica dodatno ohladite fil. Svaku nafilovanu kapicu uvaljajte u kokos i prelijte crnom čokoladom koju ste prethodno na niskoj temperaturi ringle otopili sa uljem.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.