0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
250 g omekšalog maslaca/margarina
120 g C Šećera u prahu
1 kesica C Vanilin šećera
250 g mekog brašna
1 kesica C Pudinga sa ukusom vanilina
1 kesica C Pudinga sa ukusom slatke pavlake
1 kašičica rendane kore limuna
1 kesica C Pudinga sa ukusom čokolade
1/2 kašičice cimeta
Izmešajte maslac i šećer u prahu. Ne morate koristiti mikser već možete izmešati viljuškom.
Potom dodajte vanilin šećer brašno i puding od vanile. Umesite glatko testo i podelite ga na pola.
U jedan deo dodajte puding sa ukusom slatke pavlake i limunovu koricu. Sjedinite sve sastojke mešenjem.
Napravite rolnicu i upakujte u providnu foliju ili kesu i stavite na pola sata u frižider.
U drugi deo testa dodajte puding od čokolade i cimet, Postupak je isti kao sa prvi delom testa - sjedinite sve sastojke mešenjem.
Napravite rolnicu, upakujte u kesicu i stavite u frižider na pola sata. Nakon pola sata testa izvadite iz frižidera i podelite ih na pola.
Od po jedne polovine testa pravite kuglice veličine većeg lešnika, stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i svaku kuglicu pritisnite viljuškom. Ili secite rolnice na kolutove debljine oko 5 mm.
Od druge dve polovine testa napravite malo tanje rolnice, i sjednite ih tako što ćete napraviti pletenicu.
I od ovog šarenog testa pravite kuglice veličine većeg lešnika (ili veće po želji) stavljajte ih u pleh i pritisnite viljuškom.
Pravite razmak između keksića jer će tokom pečenja narasti.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8-10 minuta.
Izmešajte maslac i šećer u prahu. Ne morate koristiti mikser već možete izmešati viljuškom.
Potom dodajte vanilin šećer brašno i puding od vanile. Umesite glatko testo i podelite ga na pola.
U jedan deo dodajte puding sa ukusom slatke pavlake i limunovu koricu. Sjedinite sve sastojke mešenjem.
Napravite rolnicu i upakujte u providnu foliju ili kesu i stavite na pola sata u frižider.
U drugi deo testa dodajte puding od čokolade i cimet, Postupak je isti kao sa prvi delom testa - sjedinite sve sastojke mešenjem.
Napravite rolnicu, upakujte u kesicu i stavite u frižider na pola sata. Nakon pola sata testa izvadite iz frižidera i podelite ih na pola.
Od po jedne polovine testa pravite kuglice veličine većeg lešnika, stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i svaku kuglicu pritisnite viljuškom. Ili secite rolnice na kolutove debljine oko 5 mm.
Od druge dve polovine testa napravite malo tanje rolnice, i sjednite ih tako što ćete napraviti pletenicu.
I od ovog šarenog testa pravite kuglice veličine većeg lešnika (ili veće po želji) stavljajte ih u pleh i pritisnite viljuškom.
Pravite razmak između keksića jer će tokom pečenja narasti.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8-10 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.