burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija10

Kokos zvezde

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Sastojci

Testo:

500 g brašna

250 g C Šećer u prahu

250 g margarina

1 kesica C Vanilin šećer

1 kašika sok od pomorandže

Glazura:

100 g Dr.Oetker crna čokolada

50 g Dr.Oetker mlečna čokolada

150 g bela čokolada

Dekoracija:

100 g C Kokosovo brašno

20 g čoko dugmića

Kokos zvezde

Keksići kojima kokos i čokolada daju puni sjaj

Koraci pripreme

Korak 1

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti u frižideru oko pola sata ili duže.Može i da stoji do sutradan ako nemate vremena da ih odmah pečete.Hladno testo rastanjiti na željenu debljinu i modlicama vaditi oblike.

Korak 2

Peći na 180 stepeni oko 10ak minuta.Prohladjene kolačiće premazati topljenom čokoladom , pola mešavinom crne i mlečne čokolade, a pola belom čokoladom.
Ostaviti da se ohlade i stegnu.

Korak 3

Kolačiće lepiti sa malo čokolade, a gornje svetle , dok su još sveži, zamakati u kokos.
Na gornje tamne dodati po jedan čoko dugmić.

Naši proizvodi

Kokos zvezde

Keksići kojima kokos i čokolada daju puni sjaj

Koraci pripreme

Korak 1

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti u frižideru oko pola sata ili duže.Može i da stoji do sutradan ako nemate vremena da ih odmah pečete.Hladno testo rastanjiti na željenu debljinu i modlicama vaditi oblike.

Korak 2

Peći na 180 stepeni oko 10ak minuta.Prohladjene kolačiće premazati topljenom čokoladom , pola mešavinom crne i mlečne čokolade, a pola belom čokoladom.
Ostaviti da se ohlade i stegnu.

Korak 3

Kolačiće lepiti sa malo čokolade, a gornje svetle , dok su još sveži, zamakati u kokos.
Na gornje tamne dodati po jedan čoko dugmić.

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept