1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
500 g brašna
250 g margarina
1 kašika sok od pomorandže
100 g Dr.Oetker crna čokolada
50 g Dr.Oetker mlečna čokolada
150 g bela čokolada
20 g čoko dugmića
Keksići kojima kokos i čokolada daju puni sjaj
Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti u frižideru oko pola sata ili duže.Može i da stoji do sutradan ako nemate vremena da ih odmah pečete.Hladno testo rastanjiti na željenu debljinu i modlicama vaditi oblike.
Peći na 180 stepeni oko 10ak minuta.Prohladjene kolačiće premazati topljenom čokoladom , pola mešavinom crne i mlečne čokolade, a pola belom čokoladom.
Ostaviti da se ohlade i stegnu.
Kolačiće lepiti sa malo čokolade, a gornje svetle , dok su još sveži, zamakati u kokos.
Na gornje tamne dodati po jedan čoko dugmić.
Keksići kojima kokos i čokolada daju puni sjaj
Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti u frižideru oko pola sata ili duže.Može i da stoji do sutradan ako nemate vremena da ih odmah pečete.Hladno testo rastanjiti na željenu debljinu i modlicama vaditi oblike.
Peći na 180 stepeni oko 10ak minuta.Prohladjene kolačiće premazati topljenom čokoladom , pola mešavinom crne i mlečne čokolade, a pola belom čokoladom.
Ostaviti da se ohlade i stegnu.
Kolačiće lepiti sa malo čokolade, a gornje svetle , dok su još sveži, zamakati u kokos.
Na gornje tamne dodati po jedan čoko dugmić.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.