burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30 keksića

Keksići sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30 keksića

Sastojci

100 g maslaca/masti/margarina

50 g C Šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

2 kašike meda

1 jaje

50 g mlevenog maka

rendana korica limuna

200 g brašna

1/3 kašičice C Praška za pecivo

3-4 kašike mleka

Ostali sastojci:

džem po izboru

50 g C Šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

Keksići sa makom

Koraci pripreme

Umutite maslac sa šećerom, dodajte jaje i vanilin šećer, pa ponovo umutite.

Umešajte mak i rendanu koricu limuna.

Sjedinite brašno i prašak za pecivo, pa dodajte u prethodno umućenu smesu i umesite sve sastojke uz dodavanje mleka.

Testo upakujte u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru oko sat vremena.

Razvijte ga na radnoj površini koju ste posuli brašnom debljine 3-4 mm.

Secite željene oblike i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Keks sa makom pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8-10 minuta.

Ostatke testa takođe poređajte u pleh i pecite ih 8-10 minuta na 180 stepeni.

Prohlađene keksiće pospite šećerom u prahu koji ste začinili vanilin šećerom. Ili, spajajte po dva keksića džemom po izboru, pa pospite šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Keksići sa makom

Koraci pripreme

Umutite maslac sa šećerom, dodajte jaje i vanilin šećer, pa ponovo umutite.

Umešajte mak i rendanu koricu limuna.

Sjedinite brašno i prašak za pecivo, pa dodajte u prethodno umućenu smesu i umesite sve sastojke uz dodavanje mleka.

Testo upakujte u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru oko sat vremena.

Razvijte ga na radnoj površini koju ste posuli brašnom debljine 3-4 mm.

Secite željene oblike i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Keks sa makom pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8-10 minuta.

Ostatke testa takođe poređajte u pleh i pecite ih 8-10 minuta na 180 stepeni.

Prohlađene keksiće pospite šećerom u prahu koji ste začinili vanilin šećerom. Ili, spajajte po dva keksića džemom po izboru, pa pospite šećerom u prahu.

Autor

food blog Domaćica za vas

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept