0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
120 g margarina,
1 šolja žutog šećera
200 g C šećera u prahu
1 kesica C vanillin šećera
100 g pirea od bundeve
200 g brašna
1 kašičice soli
1 kašičica C praška za pecivo
2 kašičice cimeta (po želji)
100 g izmrvljene čokolade
Istopite margarin koji ćete pomešati sa šećerom i sa pola šolje C šećera u prahu. Dodajte C vanillin šećer i bundevu.
Mutite dok smesa ne postane glatka, dodajte brašno, so i C prašak za pecivo.
Testo će biti mekano, dodajte na kraju usitnjenu čokoladu. Prekrijte testo stavite ga u frižider oko pola sata.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Napravite kuglice od testa, svaka neka bude od kašike i po testa.
Pecite u zagrejanoj rerni, pazite da se keksići ne prepeku.
Istopite margarin koji ćete pomešati sa šećerom i sa pola šolje C šećera u prahu. Dodajte C vanillin šećer i bundevu.
Mutite dok smesa ne postane glatka, dodajte brašno, so i C prašak za pecivo.
Testo će biti mekano, dodajte na kraju usitnjenu čokoladu. Prekrijte testo stavite ga u frižider oko pola sata.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Napravite kuglice od testa, svaka neka bude od kašike i po testa.
Pecite u zagrejanoj rerni, pazite da se keksići ne prepeku.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.