burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Griz kolač sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Sastojci:

200 g C Pšenični griz

800 ml mleka

200 ml slatke pavlake

150 g šećera

1 kesica C Vanilin šećer

150 g maslaca

1 prstohvat soli

2-3 prstohvat C Šećer u prahu

Griz kolač sa jagodama

Lagan i neodoljivo ukusan kolač.

Koraci pripreme

Kolač:

U šerpu sipati mleko, slatku pavlaku, šećer i C Vanilin šećer. Zagrevati na tihoj vatri. Kada proključa, dodati 200 g C Griza uz stalno mešanje. Skinuti sa vatre kada se smesa zgusne i ostaviti da se prohladi.

Odvojiti 6 belanaca i žumanaca. U žumanca dodati 150 g maslaca pa penasto umutiti mikserom. U belanca dodati prsothvat soli i umutiti u sneg.

Kada se smesa sa grizom prohladila prvo je umutiti je mikserom, pa zatim dodavati žumanca dok se ne ne sjedine. Nakon toga dodavati sneg od belanaca postepeno, i umešati ga pažljivo špatulom da bi smesa bila vazdušasta. Kada je smesa dobro umešana, izliti je u podmazan pleh veličine 22 x 33 cm.

Jagode iseći na manje komade pa ih utisnuti u smesu.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C 40 minuta.

Kada se kolač malo prohladi posuti ga C Šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Griz kolač sa jagodama

Lagan i neodoljivo ukusan kolač.

Koraci pripreme

Kolač:

U šerpu sipati mleko, slatku pavlaku, šećer i C Vanilin šećer. Zagrevati na tihoj vatri. Kada proključa, dodati 200 g C Griza uz stalno mešanje. Skinuti sa vatre kada se smesa zgusne i ostaviti da se prohladi.

Odvojiti 6 belanaca i žumanaca. U žumanca dodati 150 g maslaca pa penasto umutiti mikserom. U belanca dodati prsothvat soli i umutiti u sneg.

Kada se smesa sa grizom prohladila prvo je umutiti je mikserom, pa zatim dodavati žumanca dok se ne ne sjedine. Nakon toga dodavati sneg od belanaca postepeno, i umešati ga pažljivo špatulom da bi smesa bila vazdušasta. Kada je smesa dobro umešana, izliti je u podmazan pleh veličine 22 x 33 cm.

Jagode iseći na manje komade pa ih utisnuti u smesu.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C 40 minuta.

Kada se kolač malo prohladi posuti ga C Šećerom u prahu.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept