burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija4

Galete sa C Eskimkom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
4

Sastojci

Testo:

3 komada jaja

100 g maslac(margarin)

4 kašika šećer

2 kesica C Vanilin šećer

vrlo malo so

8 g C Prašak za pecivo

210 ml mleko

210 g brašno

Sladoled:

2 kesica C Eskimko sa ukusom stracciatella

400 ml mleko

Ostalo:

po potrebi rendana čokolada

po potrebi borovnice

Galete sa C Eskimkom

Galete su veoma mekane,a sa C Eskimkom ukus je neodoljiv.

Koraci pripreme

1

Najpre je potrebo umutiti C Eskimka sa 400 ml hladnog mleka,staviti u plastičnu posudu,poklopiti i ostaviti u zamrzivač na 3 sata.

2

Za testo:Odvojiti belanca od žumanaca te u žumanca dodati 2 kašike šećera,C vanilin šećer i izmešati ručnom žicom za mućenje.

3

Postepeno dodavati mleko,otopljen maslac i izmešati..

4

U zasebnu činiju usuti brašno,dodati 2 kašike šećera,prstohvat soli,C prašak za pecivo,pa postepeno dodavati u smesu od žumanaca te mešati ručnom žicom dok se ne dobije homogena smesa.

5

Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg,postepeno dodavati u smesu od žumanaca i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

6

Aparat za galete zagrejati i premazati uljem.

7

Na sredinu zagrejanog aparata sipati pola kutlače pripremljenog testa.

8

Poklopiti i ostaviti da se peče oko 4 minuta(zavisno od aparata).

9

Pečene galete odlagati na tanjir.

10

Složiti na tacnu,po sredini staviti kuglu C Eskimka,dekorisati rendanom čokoladom,borovnicama i uživati u sjajnom ukusu.

Naši proizvodi

Galete sa C Eskimkom

Galete su veoma mekane,a sa C Eskimkom ukus je neodoljiv.

Koraci pripreme

1

Najpre je potrebo umutiti C Eskimka sa 400 ml hladnog mleka,staviti u plastičnu posudu,poklopiti i ostaviti u zamrzivač na 3 sata.

2

Za testo:Odvojiti belanca od žumanaca te u žumanca dodati 2 kašike šećera,C vanilin šećer i izmešati ručnom žicom za mućenje.

3

Postepeno dodavati mleko,otopljen maslac i izmešati..

4

U zasebnu činiju usuti brašno,dodati 2 kašike šećera,prstohvat soli,C prašak za pecivo,pa postepeno dodavati u smesu od žumanaca te mešati ručnom žicom dok se ne dobije homogena smesa.

5

Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg,postepeno dodavati u smesu od žumanaca i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

6

Aparat za galete zagrejati i premazati uljem.

7

Na sredinu zagrejanog aparata sipati pola kutlače pripremljenog testa.

8

Poklopiti i ostaviti da se peče oko 4 minuta(zavisno od aparata).

9

Pečene galete odlagati na tanjir.

10

Složiti na tacnu,po sredini staviti kuglu C Eskimka,dekorisati rendanom čokoladom,borovnicama i uživati u sjajnom ukusu.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept