0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
4
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
4
3 komada jaja
100 g maslac(margarin)
4 kašika šećer
210 ml mleko
210 g brašno
2 kesica C Eskimko sa ukusom stracciatella
400 ml mleko
po potrebi rendana čokolada
po potrebi borovnice
Galete su veoma mekane,a sa C Eskimkom ukus je neodoljiv.
Najpre je potrebo umutiti C Eskimka sa 400 ml hladnog mleka,staviti u plastičnu posudu,poklopiti i ostaviti u zamrzivač na 3 sata.
Za testo:Odvojiti belanca od žumanaca te u žumanca dodati 2 kašike šećera,C vanilin šećer i izmešati ručnom žicom za mućenje.
Postepeno dodavati mleko,otopljen maslac i izmešati..
U zasebnu činiju usuti brašno,dodati 2 kašike šećera,prstohvat soli,C prašak za pecivo,pa postepeno dodavati u smesu od žumanaca te mešati ručnom žicom dok se ne dobije homogena smesa.
Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg,postepeno dodavati u smesu od žumanaca i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Aparat za galete zagrejati i premazati uljem.
Na sredinu zagrejanog aparata sipati pola kutlače pripremljenog testa.
Poklopiti i ostaviti da se peče oko 4 minuta(zavisno od aparata).
Pečene galete odlagati na tanjir.
Složiti na tacnu,po sredini staviti kuglu C Eskimka,dekorisati rendanom čokoladom,borovnicama i uživati u sjajnom ukusu.
Galete su veoma mekane,a sa C Eskimkom ukus je neodoljiv.
Najpre je potrebo umutiti C Eskimka sa 400 ml hladnog mleka,staviti u plastičnu posudu,poklopiti i ostaviti u zamrzivač na 3 sata.
Za testo:Odvojiti belanca od žumanaca te u žumanca dodati 2 kašike šećera,C vanilin šećer i izmešati ručnom žicom za mućenje.
Postepeno dodavati mleko,otopljen maslac i izmešati..
U zasebnu činiju usuti brašno,dodati 2 kašike šećera,prstohvat soli,C prašak za pecivo,pa postepeno dodavati u smesu od žumanaca te mešati ručnom žicom dok se ne dobije homogena smesa.
Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg,postepeno dodavati u smesu od žumanaca i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Aparat za galete zagrejati i premazati uljem.
Na sredinu zagrejanog aparata sipati pola kutlače pripremljenog testa.
Poklopiti i ostaviti da se peče oko 4 minuta(zavisno od aparata).
Pečene galete odlagati na tanjir.
Složiti na tacnu,po sredini staviti kuglu C Eskimka,dekorisati rendanom čokoladom,borovnicama i uživati u sjajnom ukusu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.