burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20-25

Danski puter keks

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20-25

Sastojci

200 g brašna

1/2 kašičice C praška za pecivo

100 g C šećera u prahu

1 C vanilin šećer

125 g maslaca

1 jaje

malo limunove kore

Danski puter keks

Koraci pripreme

Pomešati sve suve sastojke, potom dodati istopljeni maslac i 1 jaje.

Sve umešati kašikom dok se lepo ne sjedini.

Smesu presuti u foliju pa ostaviti u frižideru makar pola sata, kako bi keks pri pečenju zadržao oblik.

Izvaditi smesu iz frižidera, oblikovati modlama keks po izboru, staviti na papir za pečenje, pa peći na 180 C 10-tak minuta ili dok keks sa strane i na dnu ne dobije zlatnu boju.

Po ukusu može se posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Danski puter keks

Koraci pripreme

Pomešati sve suve sastojke, potom dodati istopljeni maslac i 1 jaje.

Sve umešati kašikom dok se lepo ne sjedini.

Smesu presuti u foliju pa ostaviti u frižideru makar pola sata, kako bi keks pri pečenju zadržao oblik.

Izvaditi smesu iz frižidera, oblikovati modlama keks po izboru, staviti na papir za pečenje, pa peći na 180 C 10-tak minuta ili dok keks sa strane i na dnu ne dobije zlatnu boju.

Po ukusu može se posuti C šećerom u prahu.

Autor

Katarina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept