burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija4

Belgijski vafli

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
4

Sastojci

Za smesu:

250 g brašno

1/2 kesica C Suvi kvasac

3 komad jaja

370 ml mleko

1 kesica C Vanilin šećer

110 g maslac

2 kašika šećer

I još:

po potrebi C Šećer u prahu

po potrebi džem

Belgijski vafli

Filujte ih po želji.

Koraci pripreme

1

Za smesu:U mlako mleko dodati C suvi kvasac,šećer,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.Zatim dodati žumanca,maslac,C vanilin šećer,brašno i izmešati.Mikserom umutiti belanca i dodati u smesu sa žumancima te lagano izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

2

Aparat za vafle zagrejati,premazati uljem i sipati pripremljenu smesu.Poklopiti i peći par minuta.Pečene vafle odlagati na tanjir.Posuti C šećerom u prahu ili ih premazati džemom te poslužiti.

Naši proizvodi

Belgijski vafli

Filujte ih po želji.

Koraci pripreme

1

Za smesu:U mlako mleko dodati C suvi kvasac,šećer,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.Zatim dodati žumanca,maslac,C vanilin šećer,brašno i izmešati.Mikserom umutiti belanca i dodati u smesu sa žumancima te lagano izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

2

Aparat za vafle zagrejati,premazati uljem i sipati pripremljenu smesu.Poklopiti i peći par minuta.Pečene vafle odlagati na tanjir.Posuti C šećerom u prahu ili ih premazati džemom te poslužiti.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Kisela i slatka zimnica"

Pošalji recept