0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
80 štanglica
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
80 štanglica
400 g C šećera u prahu
8 kašika vode
300 g mlevenog posnog keksa
150 g posnog margarina
3 pune kašike C kakao praha
2 kesice C vanilin šećera
1 kašika C šećera u prahu
3 kašike vode
4 pune kašike C slatkog kakao praha
30 g posnog margarina
Istopiti šećer i vodu na laganoj vatri. Dodati keks, promešati i skinuti sa vatre. Dodati margarin i dobro promešati da se margarin otopi.
Masu podeliti na 2 dela i u jedan deo dodati kakao pomešan sa kašičicom ulja.
Uzeti manju tacnu i prvo formirati koru od braon dela, pa onda naneti beli deo. Svo vreme kvasite ruke vodom da bi lakše poravnali koru.
Sada napraviti glazuru od šećera, vode, kakao praha i margarina tako što sve istopite na pari ili laganoj vatri da se dobro sjedini u glatku masu i ovim preliti bajaderu.
Staviti u frižider da se ohladi i stegne.
Kada se ohladi seći na štangle i poslužiti.
Istopiti šećer i vodu na laganoj vatri. Dodati keks, promešati i skinuti sa vatre. Dodati margarin i dobro promešati da se margarin otopi.
Masu podeliti na 2 dela i u jedan deo dodati kakao pomešan sa kašičicom ulja.
Uzeti manju tacnu i prvo formirati koru od braon dela, pa onda naneti beli deo. Svo vreme kvasite ruke vodom da bi lakše poravnali koru.
Sada napraviti glazuru od šećera, vode, kakao praha i margarina tako što sve istopite na pari ili laganoj vatri da se dobro sjedini u glatku masu i ovim preliti bajaderu.
Staviti u frižider da se ohladi i stegne.
Kada se ohladi seći na štangle i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.