burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija80 štanglica

Bajadera od keksa

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
80 štanglica

Sastojci

400 g C šećera u prahu

8 kašika vode

300 g mlevenog posnog keksa

150 g posnog margarina

3 pune kašike C kakao praha

2 kesice C vanilin šećera

Za glazuru:

1 kašika C šećera u prahu

3 kašike vode

4 pune kašike C slatkog kakao praha

30 g posnog margarina

Bajadera od keksa

Koraci pripreme

Istopiti šećer i vodu na laganoj vatri. Dodati keks, promešati i skinuti sa vatre. Dodati margarin i dobro promešati da se margarin otopi.

Masu podeliti na 2 dela i u jedan deo dodati kakao pomešan sa kašičicom ulja.

Uzeti manju tacnu i prvo formirati koru od braon dela, pa onda naneti beli deo. Svo vreme kvasite ruke vodom da bi lakše poravnali koru.

Sada napraviti glazuru od šećera, vode, kakao praha i margarina tako što sve istopite na pari ili laganoj vatri da se dobro sjedini u glatku masu i ovim preliti bajaderu.

Staviti u frižider da se ohladi i stegne.

Kada se ohladi seći na štangle i poslužiti.

Naši proizvodi

Bajadera od keksa

Koraci pripreme

Istopiti šećer i vodu na laganoj vatri. Dodati keks, promešati i skinuti sa vatre. Dodati margarin i dobro promešati da se margarin otopi.

Masu podeliti na 2 dela i u jedan deo dodati kakao pomešan sa kašičicom ulja.

Uzeti manju tacnu i prvo formirati koru od braon dela, pa onda naneti beli deo. Svo vreme kvasite ruke vodom da bi lakše poravnali koru.

Sada napraviti glazuru od šećera, vode, kakao praha i margarina tako što sve istopite na pari ili laganoj vatri da se dobro sjedini u glatku masu i ovim preliti bajaderu.

Staviti u frižider da se ohladi i stegne.

Kada se ohladi seći na štangle i poslužiti.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept