0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
200 g masti
1 C prašak za pecivo
1 dl mleka
2 jaja
500 g brašna
1 kašičica šećera
300 g mlevenih oraha
300 g šećera
10 kašika pekmeza od kajsija
200 g čokolade za kuvanje
Mast izradimo sa jajima, dodajemo brašno, C prašak za pecivo i kvasac koji smo prethodno stavili u mlako mleko sa šećerom da nadodje.
Testo izmerimo i podelimo na tri jednaka dela.
Tepsiju obložimo sa papirom za pečenje, prvu koru razvijemo stavimo u tepsiju koju premazujemo sa polovinom fila za koju smo izmešali orase pekmez i šećer.
Pokrijemo sa sledećim testom, ponovo premažemo sa filom i pokrijemo sa testom. Izbodemo sa viljuškom i pečemo na 200 C dok ne porumeni.
Kad se ohladi premažemo sa topljenom čokoladom.
Mast izradimo sa jajima, dodajemo brašno, C prašak za pecivo i kvasac koji smo prethodno stavili u mlako mleko sa šećerom da nadodje.
Testo izmerimo i podelimo na tri jednaka dela.
Tepsiju obložimo sa papirom za pečenje, prvu koru razvijemo stavimo u tepsiju koju premazujemo sa polovinom fila za koju smo izmešali orase pekmez i šećer.
Pokrijemo sa sledećim testom, ponovo premažemo sa filom i pokrijemo sa testom. Izbodemo sa viljuškom i pečemo na 200 C dok ne porumeni.
Kad se ohladi premažemo sa topljenom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.