0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
4-6
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4-6
5 jaja
200 g C kokos brašna
10 kašika mleka
2 kašike kokosovog ulja ili istopljenog maslaca
1/2 kesice C praška za pecivo
zaslađivač po želji (med, stevija)
200 g crne čokolade
Na samom početku potrebno je odvojiti 5 jaja, gde ćete žumanca i belanca umutiti zasebno. Nakon toga, sjedinite ih i polako promešajte.
Dodajte 100 g C kokos brašna i mešajte. Zatim dodajete 10 kašika mleka, 2 kašike kokosovog ulja ili istopljenog maslaca, pola kesice C praška za pecivo i zaslađivač po želji, ja preporučujem med. Naravno, ukoliko želite može i bez zaslađivača.
Sve to lepo izmešate i stavite u kalup prekriven pek papirom, dobro izravnate i stavite da se peče na 180 stepeni 20 do 25 minuta.
Za to vreme istopite crnu čokoladu.
Kada se kolač ispeče, isecite ga na kocke i svaku od njih valjate u istopljenu čokoladu, a zatim u kokos brašno.
Ostavite da se ohladi i poslužite.
Na samom početku potrebno je odvojiti 5 jaja, gde ćete žumanca i belanca umutiti zasebno. Nakon toga, sjedinite ih i polako promešajte.
Dodajte 100 g C kokos brašna i mešajte. Zatim dodajete 10 kašika mleka, 2 kašike kokosovog ulja ili istopljenog maslaca, pola kesice C praška za pecivo i zaslađivač po želji, ja preporučujem med. Naravno, ukoliko želite može i bez zaslađivača.
Sve to lepo izmešate i stavite u kalup prekriven pek papirom, dobro izravnate i stavite da se peče na 180 stepeni 20 do 25 minuta.
Za to vreme istopite crnu čokoladu.
Kada se kolač ispeče, isecite ga na kocke i svaku od njih valjate u istopljenu čokoladu, a zatim u kokos brašno.
Ostavite da se ohladi i poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.