0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
5
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5
400 g brašna
4 pune kašike C griza
1 kašika šećera
1 kesica C kvasca
200 ml mlakog mleka
100 ml ulja
300 g višanja
2 kašike C griza
2 C vanilin šećera
5 kašika šećera
Testo:
U mlako mleko dodati C suvi kvasac, šećer i promešati.
Brašno pomešati sa C grizom, dodati ulje, kvasac, pa zamesiti testo.
Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.
Fil:
Višnje staviti u šerpu, dodati C griz, šećer i C vanilin šećer kuvati na tihoj vatri par minuta, zatim ostaviti da se ohladi.
Nadošlo testo premesiti i rastanjiti.
Jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Višnje dobro ocediti i rasporediti po testu.
Uzeti nož i testo seći na širinu oko dva centimetara. Testo motati u spiralu, višnje će malo ispadati ali nema veze rasporedite ih ponovi po testu.
Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene.
Pečeno i prohlađeno pecivo posuti C šećerom u prahu.
Testo:
U mlako mleko dodati C suvi kvasac, šećer i promešati.
Brašno pomešati sa C grizom, dodati ulje, kvasac, pa zamesiti testo.
Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.
Fil:
Višnje staviti u šerpu, dodati C griz, šećer i C vanilin šećer kuvati na tihoj vatri par minuta, zatim ostaviti da se ohladi.
Nadošlo testo premesiti i rastanjiti.
Jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Višnje dobro ocediti i rasporediti po testu.
Uzeti nož i testo seći na širinu oko dva centimetara. Testo motati u spiralu, višnje će malo ispadati ali nema veze rasporedite ih ponovi po testu.
Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene.
Pečeno i prohlađeno pecivo posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.