burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Zavrzlame sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

Za testo:

400 g brašna

4 pune kašike C griza

1 kašika šećera

1 kesica C kvasca

200 ml mlakog mleka

100 ml ulja

Za fil:

300 g višanja

2 kašike C griza

2 C vanilin šećera

5 kašika šećera

Zavrzlame sa višnjama

Koraci pripreme

Testo:
U mlako mleko dodati C suvi kvasac, šećer i promešati.

Brašno pomešati sa C grizom, dodati ulje, kvasac, pa zamesiti testo.

Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.

Fil:
Višnje staviti u šerpu, dodati C griz, šećer i C vanilin šećer kuvati na tihoj vatri par minuta, zatim ostaviti da se ohladi.

Nadošlo testo premesiti i rastanjiti.

Jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Višnje dobro ocediti i rasporediti po testu.

Uzeti nož i testo seći na širinu oko dva centimetara. Testo motati u spiralu, višnje će malo ispadati ali nema veze rasporedite ih ponovi po testu.

Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene.

Pečeno i prohlađeno pecivo posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Zavrzlame sa višnjama

Koraci pripreme

Testo:
U mlako mleko dodati C suvi kvasac, šećer i promešati.

Brašno pomešati sa C grizom, dodati ulje, kvasac, pa zamesiti testo.

Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.

Fil:
Višnje staviti u šerpu, dodati C griz, šećer i C vanilin šećer kuvati na tihoj vatri par minuta, zatim ostaviti da se ohladi.

Nadošlo testo premesiti i rastanjiti.

Jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Višnje dobro ocediti i rasporediti po testu.

Uzeti nož i testo seći na širinu oko dva centimetara. Testo motati u spiralu, višnje će malo ispadati ali nema veze rasporedite ih ponovi po testu.

Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene.

Pečeno i prohlađeno pecivo posuti C šećerom u prahu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept