0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15 komada
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15 komada
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
1/2 l mleka
5 kašika šećera
1/2 kg svežih jagoda isečenih na krupnije komade
1/2 l vode
5 kašika šećera
2 C pudinga od vanile
malo vode
2 kesice C šlag krema
2 kesice C vanilin šećera
Kora:
Ulupati jaja čvrsto sa šećerom i u to umešati brašno i C prašak za pecivo. Ispeći koru na pekarskom papiru u kalup od 26 cm.
Kada je gotova izvaditi je i skinuti pekarski papir, zatim je okrenuti na kontra stranu i preliti vrućim nadevom od mleka i šećera.
U jednu šerpu staviti jagode, vodu i šećer da kuva, a zatim u to dodati 2 C pudinga od vanile i sve kada se sjedini vrelo preliti preko kore.
Po želji možete dodati u krem 2 kesice C vanilin šećera.
Kada se kolač ohladi preko njega premazati 2 kesice C šlag krema prema uputstvu za pripremu na poleđini kesice.
Kora:
Ulupati jaja čvrsto sa šećerom i u to umešati brašno i C prašak za pecivo. Ispeći koru na pekarskom papiru u kalup od 26 cm.
Kada je gotova izvaditi je i skinuti pekarski papir, zatim je okrenuti na kontra stranu i preliti vrućim nadevom od mleka i šećera.
U jednu šerpu staviti jagode, vodu i šećer da kuva, a zatim u to dodati 2 C pudinga od vanile i sve kada se sjedini vrelo preliti preko kore.
Po želji možete dodati u krem 2 kesice C vanilin šećera.
Kada se kolač ohladi preko njega premazati 2 kesice C šlag krema prema uputstvu za pripremu na poleđini kesice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.