0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
4
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
4
400 g mix rveno voće
5 kašika šećer
100 ml voda
100 ml slatka pavlaka
250 g lisnato testo (u bloku)
Veoma su ukusne.
Lisnato testo odmrznuti,razviti oklagijom i iseći na 12 kvadrata.Kalup za mafine okrenuti naopako,pa svaki deo premazati uljem te staviti jedan kvadrat lisnatog testa.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.Pečene korpice izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade,skinuti sa kalupa i malo izdubiti središnji deo.
Za beli deo:Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag.
Za voćni deo:Mrzlo voće staviti u šerpu.C želatin razmutiti u vodi,sipati u voće,dodati šećer,C vanilin šećer i izmešati.Staviti na vatru i kuvati na umerenoj temperaturi dok ne dobije potrebnu gustinu.Tokom kuvanja povremeno promešati.Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Voćnim delom puniti unutrašnjost korpica.Umućenu slatku pavlaku staviti u špric za dekorisanje torti i istisnuti po sredini voćnog dela.Korpice složiti na tacnu i poslužiti.
Veoma su ukusne.
Lisnato testo odmrznuti,razviti oklagijom i iseći na 12 kvadrata.Kalup za mafine okrenuti naopako,pa svaki deo premazati uljem te staviti jedan kvadrat lisnatog testa.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.Pečene korpice izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade,skinuti sa kalupa i malo izdubiti središnji deo.
Za beli deo:Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag.
Za voćni deo:Mrzlo voće staviti u šerpu.C želatin razmutiti u vodi,sipati u voće,dodati šećer,C vanilin šećer i izmešati.Staviti na vatru i kuvati na umerenoj temperaturi dok ne dobije potrebnu gustinu.Tokom kuvanja povremeno promešati.Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Voćnim delom puniti unutrašnjost korpica.Umućenu slatku pavlaku staviti u špric za dekorisanje torti i istisnuti po sredini voćnog dela.Korpice složiti na tacnu i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.