0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
7 žumanca
7 kašika šećera
7 kašika mleka
7 kašika brašna
1 kesica C praška za pecivo
200 g šećera
100 ml vode
7 belanaca
7 kašika šećera
500 g breskvi
Umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati mleko, brašno i C prašak za pecivo i umutiti.
Sipati u veći pleh obložen papirom i peći na 180 C oko 20 min.
Za sirup skuvati šećer sa vodom.
Za fil umutiti belanca sa šećerom, pa kada se dobije čvrst sneg lagano sipati sirup uz stalno mešanje.
Iseckati breskve što sitnije pa ih dodati u fil, promešati i nafilovati koru.
Staviti šampitu u frižider da se stegne.
Umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati mleko, brašno i C prašak za pecivo i umutiti.
Sipati u veći pleh obložen papirom i peći na 180 C oko 20 min.
Za sirup skuvati šećer sa vodom.
Za fil umutiti belanca sa šećerom, pa kada se dobije čvrst sneg lagano sipati sirup uz stalno mešanje.
Iseckati breskve što sitnije pa ih dodati u fil, promešati i nafilovati koru.
Staviti šampitu u frižider da se stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.