burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Višnjolina

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

2 jaja

2 šoljice šećera

1,5 šoljica ulja

1,5 šoljica jogurta

3,5 šoljice brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

1 tegla višanja iz kompota

150 g čokolade

Za ukrašavanje:

180 g C šlag krema sa ukusom slatke pavlake

malo kisele vode za šlag

Višnjolina

Koraci pripreme

Umutiti 2 belanca sa 2 šoljice šećera.

Dodati 2 žumanca i dalje mutiti, zatim dodati 1,5 šoljicu ulja i 1,5 šoljicu jogurta.

Sve lepo sjediniti pa dodati 3,5 šoljice brašna pomešanog sa 1/2 kesice C praška za pecivo.

Kalup podmazati i brašnom posuti svaku kućicu i napuniti je do pola sa smesom.

Višnje iz kompota očistiti od koštica i u svaku kućicu rasporediti višnje, malo ih ugurati da se umešaju u smesu.

Zatim čokoladu izlomiti na komadiće i u svaku kućicu ugurati i čokoladu.

Peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Izvaditi višnjoline iz kalupa, ohladiti ih i ukrasiti C šlag kremom sa ukusom slatke pavlake.

C šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice.


Naši proizvodi

Višnjolina

Koraci pripreme

Umutiti 2 belanca sa 2 šoljice šećera.

Dodati 2 žumanca i dalje mutiti, zatim dodati 1,5 šoljicu ulja i 1,5 šoljicu jogurta.

Sve lepo sjediniti pa dodati 3,5 šoljice brašna pomešanog sa 1/2 kesice C praška za pecivo.

Kalup podmazati i brašnom posuti svaku kućicu i napuniti je do pola sa smesom.

Višnje iz kompota očistiti od koštica i u svaku kućicu rasporediti višnje, malo ih ugurati da se umešaju u smesu.

Zatim čokoladu izlomiti na komadiće i u svaku kućicu ugurati i čokoladu.

Peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Izvaditi višnjoline iz kalupa, ohladiti ih i ukrasiti C šlag kremom sa ukusom slatke pavlake.

C šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice.


Autor

Tamara

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept