0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
3-6
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3-6
1,5 kg jabuka (nakisele)
1 C prašak za pecivo
1 šolja (za belu kafu) brašna
1 šolja C griza
1 šolja šećera
cimet po ukusu
oko 10 g margarina
Jabuke izrendati i ostaviti da puste sok. U drugoj posudi dobro izmešati suve sastojke: šećer, C griz, brašno i C prašak za pecivo.
Tepsiju (đuveč) premazati margarinom pa posuti 1 šoljom suve smese.
Po njoj staviti polovinu jabuka. Jabuke malo ocediti, ali ih ne cediti previše.
Po jabukama posuti cimet, po želji. Onda opet po jabukama rasporediti 1 šolju suve smese, pa drugu polovinu rendanih i oceđenih jabuka.
Posuti po njima malo cimeta i od gore poslednju treću šolju suve smese.
Odozgo preliti ceo kolač sa sokom koji je ostao od oceđenih jabuka i po kolaču naseckati par listića margarina.
Peći u toploj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta.
Jabuke izrendati i ostaviti da puste sok. U drugoj posudi dobro izmešati suve sastojke: šećer, C griz, brašno i C prašak za pecivo.
Tepsiju (đuveč) premazati margarinom pa posuti 1 šoljom suve smese.
Po njoj staviti polovinu jabuka. Jabuke malo ocediti, ali ih ne cediti previše.
Po jabukama posuti cimet, po želji. Onda opet po jabukama rasporediti 1 šolju suve smese, pa drugu polovinu rendanih i oceđenih jabuka.
Posuti po njima malo cimeta i od gore poslednju treću šolju suve smese.
Odozgo preliti ceo kolač sa sokom koji je ostao od oceđenih jabuka i po kolaču naseckati par listića margarina.
Peći u toploj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.