burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20

Vanil-višnja mak kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora

4 komad Jaja

130 g Šećera

150 g Margarina

150 g Kisele pavlake

220 g Brašna

1 kesica C Prašak za pecivo

100 g Mlevenog maka

50 g C Kokosovo brašno

Vanil krem

2 kesica C Puding sa ukusom vanilina

2 kesica C Vanilin šećer

150 g Margarina

500 ml Mleka

Voćni deo

300 g Višanja

180 ml Soka od višanja

Dekoracija

20 g Čokolade

Vanil-višnja mak kocke

Kremasto-voćne kocke koje čine sočne višnje, vanil krem uz dodatak maka i kokosa. Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, kolač koji će često biti na meniju nakon što ga prvi put isprobate.

Koraci pripreme

Priprema kore

Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati otopljen margarin i kiselu pavlaku, te ručno umešati brašno sa praškom za pecivo. Smesu podeliti na 2 dela, u jedan deo staviti mleveni mak, u drugi kokosovo brašno. Kašikom vaditi smese i naizmenično ih ređati u pleh veličine 22*28 ili sličnih dimenzija,prethodno podmazan uljem i posut brašnom. Oceđene višnje poređati po smesi za testo. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25 minuta.

Priprema vanil fila

U mleko dodati šećer i vanile, te razmućene pudinge od vanile, skuvati u gust krem. Poklopiti providnom folijom i ohladiti. Margarin umutiti i dodati u hladan puding i lepo sjediniti.

Filovanje i dekoracija

Ohlađenu koru kolača preliti sokom od višanja i nafilovati vanil kremom, te posuti kolač rendanom čokoladom. Ostaviti u frižideru da odstoji i seći na kocke. Prijatno!

Naši proizvodi

Vanil-višnja mak kocke

Kremasto-voćne kocke koje čine sočne višnje, vanil krem uz dodatak maka i kokosa. Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, kolač koji će često biti na meniju nakon što ga prvi put isprobate.

Koraci pripreme

Priprema kore

Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati otopljen margarin i kiselu pavlaku, te ručno umešati brašno sa praškom za pecivo. Smesu podeliti na 2 dela, u jedan deo staviti mleveni mak, u drugi kokosovo brašno. Kašikom vaditi smese i naizmenično ih ređati u pleh veličine 22*28 ili sličnih dimenzija,prethodno podmazan uljem i posut brašnom. Oceđene višnje poređati po smesi za testo. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25 minuta.

Priprema vanil fila

U mleko dodati šećer i vanile, te razmućene pudinge od vanile, skuvati u gust krem. Poklopiti providnom folijom i ohladiti. Margarin umutiti i dodati u hladan puding i lepo sjediniti.

Filovanje i dekoracija

Ohlađenu koru kolača preliti sokom od višanja i nafilovati vanil kremom, te posuti kolač rendanom čokoladom. Ostaviti u frižideru da odstoji i seći na kocke. Prijatno!

Autor

Anaihrana
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept