0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
20
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20
4 komad Jaja
130 g Šećera
150 g Margarina
150 g Kisele pavlake
220 g Brašna
100 g Mlevenog maka
2 kesica C Puding sa ukusom vanilina
2 kesica C Vanilin šećer
150 g Margarina
500 ml Mleka
300 g Višanja
180 ml Soka od višanja
20 g Čokolade
Kremasto-voćne kocke koje čine sočne višnje, vanil krem uz dodatak maka i kokosa. Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, kolač koji će često biti na meniju nakon što ga prvi put isprobate.
Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati otopljen margarin i kiselu pavlaku, te ručno umešati brašno sa praškom za pecivo. Smesu podeliti na 2 dela, u jedan deo staviti mleveni mak, u drugi kokosovo brašno. Kašikom vaditi smese i naizmenično ih ređati u pleh veličine 22*28 ili sličnih dimenzija,prethodno podmazan uljem i posut brašnom. Oceđene višnje poređati po smesi za testo. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25 minuta.
U mleko dodati šećer i vanile, te razmućene pudinge od vanile, skuvati u gust krem. Poklopiti providnom folijom i ohladiti. Margarin umutiti i dodati u hladan puding i lepo sjediniti.
Ohlađenu koru kolača preliti sokom od višanja i nafilovati vanil kremom, te posuti kolač rendanom čokoladom. Ostaviti u frižideru da odstoji i seći na kocke. Prijatno!
Kremasto-voćne kocke koje čine sočne višnje, vanil krem uz dodatak maka i kokosa. Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, kolač koji će često biti na meniju nakon što ga prvi put isprobate.
Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati otopljen margarin i kiselu pavlaku, te ručno umešati brašno sa praškom za pecivo. Smesu podeliti na 2 dela, u jedan deo staviti mleveni mak, u drugi kokosovo brašno. Kašikom vaditi smese i naizmenično ih ređati u pleh veličine 22*28 ili sličnih dimenzija,prethodno podmazan uljem i posut brašnom. Oceđene višnje poređati po smesi za testo. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25 minuta.
U mleko dodati šećer i vanile, te razmućene pudinge od vanile, skuvati u gust krem. Poklopiti providnom folijom i ohladiti. Margarin umutiti i dodati u hladan puding i lepo sjediniti.
Ohlađenu koru kolača preliti sokom od višanja i nafilovati vanil kremom, te posuti kolač rendanom čokoladom. Ostaviti u frižideru da odstoji i seći na kocke. Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.