0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
8 jabuka
400 g šećera
200 g brašna
100 g oraha
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
1 C šlag krem
5 jaja
100 g čokolade za kuvanje
Uzmite 8 jabuka, dobro ih operite, očistite i izdubite. U manju posudu pomešajte 100 g oraha, 1 C vanilin šećer, 100 g izrendane čokolade i 200 g šećera.
Kada ste to završili, jabuke poređajte u šerpu i naspite u svaku od njih mešavinu oraha, šećera i čokolade.
Stavite ih u prethodno zagrejan šporet (rernu) na 180 C i pecite 30 min.
Kada su jabuke polupečene izvadite ih, a u posudu srednje veličine umutite 5 jaja tako što ćete žumanca odvojiti od belanaca.
Belanca dobro umutite sa 200 g šećera, kada ste dobro umutili dodajite jedno po jedno žumance i tome dodajte 200 g brašna i 1 C prašak za pecivo.
Kada je smesa gotova prelijte je preko jabuka, vratite u rernu i pecite još 30 min.
Kada vidite da je sve to dobilo finu žutu boju izvadite iz rerne. Kolač stavite na okruglu tacnu i filujte sa C krem šlagom.
Uzmite 8 jabuka, dobro ih operite, očistite i izdubite. U manju posudu pomešajte 100 g oraha, 1 C vanilin šećer, 100 g izrendane čokolade i 200 g šećera.
Kada ste to završili, jabuke poređajte u šerpu i naspite u svaku od njih mešavinu oraha, šećera i čokolade.
Stavite ih u prethodno zagrejan šporet (rernu) na 180 C i pecite 30 min.
Kada su jabuke polupečene izvadite ih, a u posudu srednje veličine umutite 5 jaja tako što ćete žumanca odvojiti od belanaca.
Belanca dobro umutite sa 200 g šećera, kada ste dobro umutili dodajite jedno po jedno žumance i tome dodajte 200 g brašna i 1 C prašak za pecivo.
Kada je smesa gotova prelijte je preko jabuka, vratite u rernu i pecite još 30 min.
Kada vidite da je sve to dobilo finu žutu boju izvadite iz rerne. Kolač stavite na okruglu tacnu i filujte sa C krem šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.