burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Tufahije

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

8 jabuka

400 g šećera

200 g brašna

100 g oraha

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

1 C šlag krem

5 jaja

100 g čokolade za kuvanje

Tufahije

Koraci pripreme

Uzmite 8 jabuka, dobro ih operite, očistite i izdubite. U manju posudu pomešajte 100 g oraha, 1 C vanilin šećer, 100 g izrendane čokolade i 200 g šećera.

Kada ste to završili, jabuke poređajte u šerpu i naspite u svaku od njih mešavinu oraha, šećera i čokolade.

Stavite ih u prethodno zagrejan šporet (rernu) na 180 C i pecite 30 min.

Kada su jabuke polupečene izvadite ih, a u posudu srednje veličine umutite 5 jaja tako što ćete žumanca odvojiti od belanaca.

Belanca dobro umutite sa 200 g šećera, kada ste dobro umutili dodajite jedno po jedno žumance i tome dodajte 200 g brašna i 1 C prašak za pecivo.

Kada je smesa gotova prelijte je preko jabuka, vratite u rernu i pecite još 30 min.

Kada vidite da je sve to dobilo finu žutu boju izvadite iz rerne. Kolač stavite na okruglu tacnu i filujte sa C krem šlagom.

Naši proizvodi

Tufahije

Koraci pripreme

Uzmite 8 jabuka, dobro ih operite, očistite i izdubite. U manju posudu pomešajte 100 g oraha, 1 C vanilin šećer, 100 g izrendane čokolade i 200 g šećera.

Kada ste to završili, jabuke poređajte u šerpu i naspite u svaku od njih mešavinu oraha, šećera i čokolade.

Stavite ih u prethodno zagrejan šporet (rernu) na 180 C i pecite 30 min.

Kada su jabuke polupečene izvadite ih, a u posudu srednje veličine umutite 5 jaja tako što ćete žumanca odvojiti od belanaca.

Belanca dobro umutite sa 200 g šećera, kada ste dobro umutili dodajite jedno po jedno žumance i tome dodajte 200 g brašna i 1 C prašak za pecivo.

Kada je smesa gotova prelijte je preko jabuka, vratite u rernu i pecite još 30 min.

Kada vidite da je sve to dobilo finu žutu boju izvadite iz rerne. Kolač stavite na okruglu tacnu i filujte sa C krem šlagom.

Autor

Rada

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept